Ειδησεογραφικό site

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε τρενάκι λούνα παρκ (Φωτό + Βίντεο)

80

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ επέβαιναν σε τρενάκι σε λούνα παρκ στα Δυτικά Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με βρετανικά δίκτυα, δύο από τα βαγόνια συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο τρενάκι The Smiler του πάρκου ψυχαγωγίας Alton Towers, στο οποίο επέβαιναν 16 άνθρωποι.

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για σύγκρουση του ενός βαγονιού με ένα δεύτερο, στο οποίο δεν βρίσκονταν άνθρωποι.

Όσο για τους τραυματίες, το Sky News αναφέρει πως πρόκειται για δύο νεαρά κορίτσια και δύο νεαρά αγόρια που φέρουν σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι μόλις σημειώθηκε η πρόσκρουση, όσοι βρίσκονταν στο τρενάκι «ούρλιαζαν και φώναζαν, ακόμα και όταν αυτό σταμάτησε».

Ο αυτόπτης, μάλιστα, περιέγραψε το περιστατικό σαν αυτοκινητιστικό ατύχημα, ενώ μία γυναίκα πρόσθεσε πως στο συγκεκριμένο τρενάκι είχε σημειωθεί βλάβη νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Στο μεταξύ, η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής Σταφορντσάιρ επιχειρεί με τέσσερα οχήματα και εναέριες σκάλες στην εκκένωση των βαγονιών και στην διάσωση των εγκλωβισμένων.

Ο Ντάνι Σιμ, που βρισκόταν στο σημείο τη στιγμή του ατυχήματος δήλωσε πως «υπήρχαν πολλοί άνθρωποι χωρίς τις αισθήσεις τους, αλλά και αίμα. Ήταν σοκαριστικό».

Σε ανακοίνωσή του το πάρκο ανέφερε πως σημειώθηκε ατύχημα στο τρενάκι Smiler, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο βαγόνια, ένα εκ των οποίων δεν είχε επισκέπτες, ενώ το δεύτερο είχε 16.

Μάλιστα, έκανε λόγο για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες και την εκκένωση και εξήγησε ότι κατασκευάζεται ειδική πλατφόρμα για τον έγκαιρο απεγκλωβισμό τους.

Επισήμανε δε, ότι θα διενεργηθεί εκτενής έρευνα για τα αίτια του συμβάντος, αλλά τόνισε ότι «προτεραιότητα είναι οι επισκέπτες».

Σύμφωνα με βρετανικά δίκτυα στο συγκεκριμένο πάρκο σημειώθηκαν δύο ατυχήματα μέσα σε διάστημα έξι μηνών, από τη στιγμή που άνοιξε τον Μάιο του 2013.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.