Ειδησεογραφικό site

Τέλος στα προνόμια των βουλευτών που διώκονται-«Παγώνουν» επιδόματα και διευκολύνσεις

38

Κόβονται τα προνόμια των βουλευτών που διώκονται για αξιόποινες πράξεις σύμφωνα με μια νέα διάταξη. Επιδόματα αλλά και διευκολύνσεις αρχικά θα «παγώνουν» ενώ σε περίπτωση καταδίκης, θα καταργούνται.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προβλέπει την αναστολή των οποίων οικονομικών προνομίων που απολαμβάνουν οι βουλευτές όταν διαπράττουν ένα κακούργημα. Επιπρόσθετα, προβλέπει το ίδιο και για ορισμένα πλημμελήματα όπως κλοπή, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση, υπεξαγωγή εγγράφου, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής καθώς και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Πρόκειται για το άρθρο 38 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο καθιερώνει και τη στέρηση αυτών των προνομίων σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος καταδικαστεί.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα προνόμια που θα αναστέλλονται είναι η βουλευτική αποζημίωση, οι ταχυδρομικές ατέλειες, το επίδομα κίνησης, αλλά και η παροχή υπαλλήλων και αστυνομικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.