Ειδησεογραφικό site

Σ. Αραβία: Εξετάζεται η επανίδρυση πρεσβείας στη Βαγδάτη

52

Μια σαουδαραβική αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στη Βαγδάτη για να αρχίσει προετοιμασίες για να ανοίξει και πάλι μια σαουδαραβική πρεσβεία στην ιρακινή πρωτεύουσα, μετέδωσε σήμερα το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA) επικαλούμενο μια επίσημη πηγή στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει ένα γενικό προξενείο στο Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Μια τεχνική επιτροπή από το υπουργείο Εξωτερικών θα αναχωρήσει αυτή την εβδομάδα για την ιρακινή πρωτεύουσα Βαγδάτη για να συντονισθεί με το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις απαραίτητες διευθετήσεις για να επιλεγούν και να ετοιμαστούν τα κατάλληλα κτίρια και για τις δύο αποστολές, ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν το ταχύτερο στη Δημοκρατία του Ιράκ», μετέδωσε το SPA.

Ο ιρακινός πρόεδρος Φουάντ Μάσουμ επισκέφθηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς το Ριάντ, δημιουργώντας ελπίδες για μια βελτίωση των ψυχρών σχέσεων που επικρατούν από χρόνια μεταξύ των δύο γειτονικών αραβικών χωρών.

Η Σαουδική Αραβία έκλεισε την πρεσβεία της στη Βαγδάτη το 1990 μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.