Ειδησεογραφικό site

Σύσταση ειδικής επιτροπής για τα Γλυπτά του Παρθενωνα ζητεί ο ΔΣΑ

39

Τη σύσταση ειδικής επιστημονικής επιτροπής διεκδίκησης των μαρμάρων του Παρθενώνα ζητεί με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Στην επιστολή, ο ΔΣΑ τονίζει χαρακτηριστικά ότι η επιτροπή θα συνδράμει στην προσπάθεια της Πολιτείας για την, δια της νομικής οδού, διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων.

Στην επιτροπή αυτή, προτείνεται να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους, Έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη διεκδίκηση των γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο.

«Θεωρούμε υποχρέωση μας να πλαισιώσουμε με τις δικές μας δυνάμεις την εθνική προσπάθεια των πολιτειακών μας οργάνων, με δεδομένο ότι όλα τα διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής μας κοινότητας τίθενται στη διάθεσή σας. Αναμένουμε την αποδοχή της πρότασης μας για τις περαιτέρω δικές μας ενέργειες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.