Ειδησεογραφικό site

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τρομοκρατία – Δείτε τις ανακοινώσεις

31

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος παρακολουθεί με θλίψη και προβληματισμό τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Γαλλία μετά το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τον κόσμο.

Όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα τρομοκρατικά χτυπήματα ενώ η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της.

Ρήγας (γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ): Τραγικά γεγονότα όσα συνέβησαν στο Παρίσι

Συμπαράσταση στον Γαλλικό λαό και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

« Αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία είναι τραγικά γεγονότα. Είναι ένα θέμα που πρέπει την Ευρώπη να την απασχολήσει, συνδέεται και με την οικονομική κρίση αλλά και με το προσφυγικό και βεβαίως δεν θα πρέπει αυτό το θέμα να δημιουργήσει μια οπισθοχώρηση στη δημοκρατία και στις αρχές της αλληλεγγύης στην Ευρώπη», δήλωσε.

Η ΝΔ συμπαρίστανται ολόθερμα στο Γαλλικό λαό

Έκτακτη σύσκεψη της ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Κεντρικά γραφεία του Κόμματος στη Λ. Συγγρού, έπειτα από εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Παρέστησαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας κ. Κώστας Τασούλας, ο Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Τομεάρχης Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Σχετικά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία και η Κοινοβουλευτική της Ομάδα συμπαρίστανται ολόθερμα στο Γαλλικό λαό για το αποτρόπαιο τρομοκρατικό πλήγμα που δέχθηκε.

Ζούμε συνθήκες τυφλού τρομοκρατικού πολέμου κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατά, τελικά, της ανοιχτής κοινωνίας.

Η Γαλλία δεν είναι μόνο το θύμα αυτής της επίθεσης μίσους, βαρβαρότητας και απανθρωπιάς. Είναι και το σύμβολο ενός τρόπου ζωής που αποτελεί κατάκτηση για κάθε άνθρωπο.

Η ανοιχτή κοινωνία και οι ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο πραγματικός στόχος και εχθρός αυτού του άνανδρου σκοταδισμού.

Η Δημοκρατία όμως οφείλει να είναι μαχόμενη. Και σε αυτή τη μάχη που δίνει η Δημοκρατία, όπως υπαγορεύει η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είμαστε όλοι δίπλα στη Γαλλία, είμαστε όλοι ένα με τη Γαλλία!».

ΠΑΣΟΚ: Η Ελλάδα θα πρέπει να βρεθεί στο πλευρό όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών

«Εκφράζουμε   τα θερμά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο γαλλικό λαό.

Το χθεσινό τρομοκρατικό λουτρό αίματος στο Παρίσι αποτελεί πλήγμα, που προκαλεί θλίψη, πένθος αλλά και οργή. Η θερμή έκφραση συλλυπητηρίων και αλληλεγγύης απέναντι στο γαλλικό λαό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η Ευρώπη είναι, από σήμερα, μια «αμυνόμενη δημοκρατία» απέναντι σε κάθε λογής φανατισμούς, που απειλούν τη συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Δεν θα φοβηθούμε. Δεν θα υποχωρήσουμε στις αρχές μας

Στην κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα θα πρέπει να βρεθεί στο πλευρό όλων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και χωρίς τους συμψηφισμούς του φόβου, θα πρέπει να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα, ξανά και διαρκώς, τις οικουμενικές αξίες της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού», σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΕΛ: Ημέρα πένθους για την Ευρώπη

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα, μια ημέρα πένθους για τη Γαλλία, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των αξιών του Διαφωτισμού και του Ουμανισμού. Η Γαλλία και ολόκληρη η Ευρώπη ζει δυστυχώς τη δική της 11η Σεπτεμβρίου. Η άνανδρη και αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας δείχνει ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον γαλλικό λαό και την πολιτική του ηγεσία που δοκιμάζονται σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί εγρήγορση, κοινή δράση και αποφασιστικότητα. Αλλά και περιφρούρηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπιστικών ιδεωδών» καταλήγει .

ΛΑΕ: Καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις

«Καταδικάζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις αποτρόπαιες δολοφονικές επιθέσεις στο Παρίσι. Εκφράζουμε την οδύνη μας και τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και όλο το γαλλικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη: «Αυτές τις ώρες χρειάζεται να αποτραπούν οι κίνδυνοι να τροφοδοτήσει η τραγωδία στο Παρίσι κύματα αυταρχισμού και ξενοφοβίας στην ήπειρο και πολύ περισσότερο ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και επεμβάσεις. Η απάντηση στην Παρισινή τραγωδία πρέπει να έχει στην προμετωπίδα της την ειρήνη, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τις πανανθρώπινες αξίες και τολμηρές συντονισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημοκρατική σταθεροποίηση και δίκαιες ρυθμίσεις στην Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή».

ΚΚΕ: Τέτοιες επιθέσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο Γαλλικό λαό, που θρηνεί εκατοντάδες θύματα.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και αξιοποιούνται απ’ όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι’ αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις», σημειώνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.