Ειδησεογραφικό site

Σύσκεψη Βενιζέλου με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ

51

 

Το ζήτημα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο αναμένεται να είναι στην κορυφή της ατζέντας της σύσκεψης που θα έχει το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Μετά και την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη για το μέλλον των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ το ΠΑΣΟΚ φέρεται να θέτει συνολικά θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του συμφωνηθέντος καθεστώτος της κινητικότητας και των απολύσεων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ανέφερε εν όψει της συνάντησης πως για το θέμα των απολύσεων είναι γνωστό αυτό που έχει συμφωνηθεί, συμπληρώνοντας πως «προφανώς ό,τι έχει συμφωνηθεί θα εφαρμοστεί».

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, «αυτό που γίνεται δεν αφορά τον όγκο του κράτους αφορά την ποιότητα του κράτους».

«Για κάθε μία αποχώρηση θα υπάρχει και πρόσληψη πραγματικού κρατικού υπαλλήλου», πρόσθεσε.

Επισήμως, πάντως, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ικανοποίηση για τη συμφωνία που επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Όπως επεσήμαναν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πρώτον, κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δεν απολύεται όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων.

Δεύτερον, διότι πέραν της άμεσης προκήρυξης προς κάλυψη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων, υπάρχει πλέον δυνατότητα αν από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, αυτές να καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.