Ειδησεογραφικό site

Σύροι μετανάστες μεταφέρονται από το Σύνταγμα σε χώρο στο Μπραχάμι (Φωτο)

52

Περίπου 31 Σύροι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, μεταφέρονται από την πλατεία Συντάγματος σε χώρο αλληλέγγυων στο Μπραχάμι, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα είχαν αρνηθεί να μεταφερθούν σε ξενώνες του δήμου Αθηναίων.

«Θα ξεκουραστούν για λίγες ώρες και θα κάνουν μπάνιο και από εκεί και πέτρα είναι στο χέρι τους εάν θα παραμείνουν εκεί το βράδυ. Πάντως οι περισσότεροι από αυτούς επιθυμούν να επιστρέψουν το βράδυ στην πλατεία και να συνεχίσουν τον αγώνα τους», δήλωσαν πριν από λίγο αλληλέγγυοι διατηρώντας την ανωνυμία τους. Το λεωφορείο επανδρώθηκε από την επιτροπή αλληλέγγυων.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως 26 Σύροι ( γυναικόπαιδα) είχα απορρίψει πρόταση του ΓΓ Μετανάστευσης Αγγέλου Συρίγου για μεταφορά τους σε ξενώνες του δήμου Αθηναίων με πούλμαν του δήμου προβάλλοντας το αίτημα της χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους προκειμένου να μεταβούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αίτημα, που, ωστόσο, απορρίπτεται από το υπουργείο Εσωτερικών που δια στόματος του κ. Συρίγου τονίζεται ότι για την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων θα πρέπει προηγουμένως να ζητήσουν πολιτικό άσυλο οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.