Ειδησεογραφικό site

«Σύννεφα» στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – Σαββαΐδου για τις κατ’ οίκον φορο-έρευνες – «Να παρέμβει ο Χαρδούβελης»

41

Οργή φαίνεται να έχει προκαλέσει στη Χαριλάου Τρικούπη η στήριξη από την διάδοχο του Χάρη Θεοχάρη της απόφασης του ΝΣΚ για τους ελέγχους της εφορίας σε σπίτια φορολογούμενων.

Ως και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αναμένεται να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να …περιορίσει κάπως την νέα Γενική Γραμματέα Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για τη διάδοχο του Χάρη Θεοχάρη που φέρεται να υποστηρίζει την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για ελέγχους της Εφορίας στα σπίτια των φορολογουμένων, εκτιμώντας ότι η εφαρμογή της θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων στα ταμεία του κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές ότι διαφωνεί με το μέτρο, ενώ σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πηγές της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν μπορεί να κάμπτει τις συνταγματικές εγγυήσεις περί ασύλου στην ιδιωτική κατοικία κάθε πολίτη.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν την παρέμβαση του πολιτικού προϊσταμένου της κ.Σαββαΐδου και υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η γνωμοδότηση του ΝΣΚ αλλά και να “ενημερώσει” σχετικώς την κ.Σαββαΐδου.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.