Ειδησεογραφικό site

Σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

27

 

Σε διαβούλευση τίθεται από σήμερα το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο εισάγεται η δυνατότητα να συνάπτεται και από ομόφυλα ζευγάρια.
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να πάρουν μέρος, λόγω της σπουδαιότητας του νομοσχεδίου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το νομοσχέδιο προβλέπει για τους ομοφυλόφιλους πλήρη πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα, αλλά αποκλεισμό από τον γάμο ή την κοινή υιοθεσία.

Με το νομοσχέδιο τροποποιείται ο ισχύων νόμος, επτά χρόνια μετά την ψήφισή του, για τα ετερόφυλα ζευγάρια, ενώ η κατάρτισή του κρίθηκε αναγκαία μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι δεν επέτρεπε τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Η νομοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί μια από τις ανεκπλήρωτες έως σήμερα υποχρεώσεις της χώρας μας, η οποία έχει υποστεί και την καταδίκη του Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.