Ειδησεογραφικό site

Σύλληψη νέου «Ιντιάνα Τζόουνς» στην Έδεσσα

37

 

Ένας δειγματοληπτικός έλεγχος που έκαναν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. στο αυτοκίνητο ενός 57χρονου στην Πέλλα, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ήταν ένας ακόμη σύγχρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» από τους πολλούς που αναζητούν αρχαίους ή και πιο σύγχρονους θησαυρούς στην βόρεια Ελλάδα!

Στο αυτοκίνητο του 57χρονου βρέθηκε ένα εμφανώς αρχαίο χρυσό νόμισμα και αμέσως ειδοποιήθηκαν άνδρες της Ασφάλειας Έδεσσας, οι οποίοι παρέλαβαν τον ύποπτο και ανέλαβαν την προανάκριση. Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, έφερε στο φως και άλλα αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τρία χάλκινα νομίσματα, δυο δαχτυλίδια και τρία εξαρτήματα γυναικείας παραδοσιακής στολής.

Τα αρχαία αντικείμενα εστάλησαν στην ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για να εξεταστούν, να χρονολογηθούν και να εξακριβωθεί ο τόπος προέλευσής τους. Ο 57χρονος, που είχε στην κατοχή του και δυο πτυσσόμενα μαχαίρια με λάμες μήκους 0,9 εκατοστών, προσήχθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας που του άσκησε δίωξη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και παράνομη οπλοκατοχή.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.