Ειδησεογραφικό site

Σύγκρουση Παππά – Λαφαζάνη για τις «μονομερείς ενέργειες»

46

Νέο «μέτωπο» άνοιξε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς και ο βουλευτής του κόμματος και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κληθεί να κυβερνήσει, θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες έναντι των εταίρων.

«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει».

Σε εκ διαμέτρου αντίθετο μήκος κύμματος ήταν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ΣΚΑΪ, την επόμενη μέρα, όπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών έναντι των δανειστών από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «αποκορύφωμα ενός μοντέλου υποτέλειας» τη «θεωρία» ότι μια χώρα δεν μπορεί να δρα μονομερώς: «Κάθε χώρα που είναι δημοκρατική είναι κυρίαρχη και ανεξάρτητη. Παίρνει υπόψη της το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον», σημείωσε και τόνισε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ακυρώσει» τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.