Ειδησεογραφικό site

«Σόου» Χαϊκάλη: Η off-shore δεν είναι… off-shore και δεν είναι δικιά μου

47

Περισσότερα ερωτήματα από όσα προσπάθησε να απαντήσει δημιούργησε ο Παύλος Χαϊκάλης επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί βρέθηκε να είναι ιδιοκτήτης offshor σε μια συνέντευξη με έντονα τα χαρακτηριστικά της παρωδίας το απόγευμα της Παρασκευής.

Αν και περιέγραψε με ακρίβεια τον τρόπο λειτουργίας μιας εξωχώριας εταιρίας την οποία, όπως είπε, χρησιμοποίησε για τις επαγγελματικές του ενασχολήσεις ως ηθοποιός, στο τέλος κατέληξε να λέει ότι η εταιρεία αυτή ούτε offshore είναι ούτε είναι δική του!

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι δεν παρουσίασε ούτε μια γραπτή επιβεβαίωση των λεγομένων του αφού αφενός απέφυγε να δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνουν την αθωότητά του και αφέτερου να δώσει έστω μια τάξη μεγέθους των χρημάτων που διακινήθηκαν μέσω της εταιρίας επικαλούμενος το φορολογικό απόρρητο.

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι ο ίδιος αν και έχει όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αθωότητά του -όπως υποστηρίζει- επέλεξε επί δύο μήνες να αφήσει να «σέρνεται» μια ιστορία που τον εμπλέκει σε offshore.

Επιμένοντας, μάλιστα, στη γραμμή ότι η offshore δεν είναι δική μου και δεν είναι offshore και προκειμένου να πείσει ότι όσα έκανε δεν είναι μονο νόμιμα αλλά και ηθικά, σημείωσε: «Το 2012 ρώτησα αν πρέπει να τα δηλώσω στο πόθεν έσχες και μου είπαν «δεν έχεις εταιρία αλλα με διακρατική συμφωνία μια συνεργασία»».

Επισήμανε ότι στην Κύπρο δεν μπορούν να ιδρυθούν υπεράκτιες εταιρίες, καθώς η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πως σε κάθε περίπτωση η επίμαχη εταιρία METROFIN LTD δεν του ανήκει, αλλά απλά συνεργάστηκε μαζί της με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Μιλάμε για «inshore» εταιρία και όχι «offshore», τόνισε ο Παύλος Χαϊκάλης και εξήγησε: «Δεν με ενδιέφερε όταν τέθηκε το θέμα, γιατί δεν είχα off shore. Με ρώτησαν αν έχω off shore και για το πόθεν έσχες… Αν είχα εταιρία στη Γερμανία θα έλεγαν τίποτα»;

Υποστήριξε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το δηλώσει στις αρμόδιες αρχές και την Επιτροπή Πόθεν Έχες της Βουλής, καθώς δεν έχει στην κατοχή του μετοχές της εταιρίας, ενώ είπε ότι τα χρήματα είναι φορολογημένα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Επιπροσθέτως, ο απερχόμενος υπουργός κατήγγειλε στοχοποίησή του προκειμένου «να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να χτυπηθούν μέσω εμού οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η κυβέρνηση». Κατά την έναρξη δε της συνέντευξης τύπου είπε πως νιώθει θλίψη «που το επίπεδο διαλόγου φθάνει σε αυτό το επίπεδο για μια ακόμα φορά παραμονές των εκλογών». Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης είχε γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων καταγγέλλοντας απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφορικά με το μέλλον του στους ΑΝΕΛ και για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής είπε ότι είναι θέμα του κ. Πάνου Καμμένου, σημείωσε ωστόσο πως για τον ίδιο δεν συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού του. Η τελική απόφαση, πάντως, για την παρουσία του στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.