Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε σε Χαρδούβελη: Αδιαφορούμε για τα εσωτερικά σας, να κάνετε ό,τι έχετε δεσμευτεί

39

«Καυτό» διάλογο του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών με τον Έλληνα ομολόγό του δημοσιεύει η Real News. «Αποκύημα φαντασίας» απαντά το ΥΠΟΙΚ. Διαβάστε όλο το διάλογο.

«Αποκύημα φαντασίας» χαρακτηρίζει τον φερόμενο διάλογό του με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δημοσιεύει κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός με ανακοίνωσή του το βράδυ του Σαββάτου σπεύσει να διαψεύσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» που αναφέρεται στη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Ο διάλογος σύμφωνα με την εφημερίδα είχε ως εξής:

Χαρδούβελης: «Θέλουμε ανάσες για να διατηρηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα»
Σόιμπλε: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά σας, ούτε καν οι ανάγκες σας για τις εκλογές. Τελειώστε με όσα έχετε δεσμευτεί».
Χαρδούβελης: «Θέλουμε να τελειώσουμε με το μνημόνιο και να βγούμε στις αγορές».
Σόιμπλε: «Η χώρα σας δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές και δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο χωρίς νέο πρόγραμμα. Φοβόμαστε ότι χωρίς αυστηρή επιτήρηση θα ξαναρχίσετε την παροχολογία».

Όπως, όμως, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο διάλογος που δημοσιεύει η εφημερίδα «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και πως αποτελούν «αποκύημα φαντασίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.