Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε: Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

32

Νέα προειδοποίηση στην Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, απηύθυνε την Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπενθυμίζοντας στην χώρα μας πως έχει υποχρεώσεις και ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την ΕΕ.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την ανακοίνωση σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα και προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, είπε ακόμη ότι είναι πολύ νωρίς για να πει οτιδήποτε και πως αναμένει να δει τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση.

Πάντως, νωρίτερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιμήκυνσης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ή αναδιάρθρωσής του.

«Η επιμήκυνση του προγράμματος είναι σίγουρα μια πιθανότητα ή μια επιλογή και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε κάθε συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα και από το γενικότερο πλαίσιο – αλλά είναι κατ’ αρχήν μια επιλογή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.