Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε: «Να βγει η Ελλάδα στις αγορές, αλλά να εφαρμόσει πλήρως και τα συμφωνηθέντα»

30

«Στηρίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξη πλήρης εκτέλεση των συμφωνηθέντων».

Με αυτήν την ξεκάθαρη τοποθέτηση, η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μαριάνε Κοτέ, «έδειξε» τις προθέσεις του Βερολίνου αναφορικά με την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Ούτως ειπείν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύει ότι η αναζήτηση χρηματοδότησης, από πλευράς της Ελλάδας, στις αγορές, θα έχει την στήριξη του Βερολίνου, μόνο όμως εάν συνοδεύεται και από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο Μνημόνιο.

«Άλλωστε» είπε η κυρία Κοτέ, «το πρόγραμμα (σ.σ. δημοσιονομικής προσαρμογής) είναι σχεδιασμένο, για να βγει η Ελλάδα γρήγορα στις αγορές».

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ελληνικό χρέος, η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο και, σε κάθε περίπτωση, πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Ακόμη, από τη γερμανική καγκελαρία έγινε γνωστό ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ενήμερη για τις προθέσεις της Ελλάδας να επιδιώξει μια πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, καθώς της είχε μιλήσει σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Βερολίνο.

Έκτοτε, ωστόσο, όπως γνωστοποίησε η γερμανική καγκελαρία, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της Γερμανίδας καγκελάριου και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.