Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε: Αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τα σύνορά της θα καταστραφεί

29

Αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα θα καταστραφεί, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πως η φύλαξη των συνόρων της ΕΕ είναι απαραίτητος όρος για να περιφρουρηθεί η ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων εντός της συνθήκης Σένγκεν.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να ανακτήσει η Ευρώπη τον έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων

«Εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα και να αποκτήσει έναν σχετικό έλεγχο των εξωτερικών της συνόρων, η Ευρώπη της ελεύθερης μετακίνησης και των ανοικτών συνόρων θα καταστραφεί», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Χθες, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες που αποτυπώθηκαν περί της ανάγκης έκδοσης νέων αξιόγραφων του γερμανικού δημοσίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλευσης έως και 1 εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο φέτος στη χώρα, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός και ψύχραιμος, λέγοντας χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Μπορούμε να επιτύχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό χωρίς να εκδοθεί νέο χρέος το 2016 με βάση τα σημερινά δεδομένα».

Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι ο μεγάλος αριθμών των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη χώρα, θα αποτελέσει μια πρόκληση για τη Γερμανία από δημοσιονομική άποψη, κυρίως το 2016.

Τα σχόλια είναι κλειστά.