Ειδησεογραφικό site

Σφοδρή επίθεση στον Σημίτη από τον Ανδρέα Λοβέρδο

283

Κίνηση πολιτικού αιφνιδιασμού και ουσίας χαρακτήρισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, την πρωθύστερη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ωστόσο, εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ο οποίος από το Λονδίνο, όπου μίλησε σε γνωστό Πανεπιστήμιο με αφορμή την παρουσίαση του νέο του βιβλίου, έκανε λόγο για «μη ρεαλιστική προοπτική» το γεγονός ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κώστα Σημίτη περί «μη ρεαλιστικής προοπτικής» εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας «τον ευχαριστούμε για τα καλά του λόγια. Μα είναι πράγματα αυτά; Αν τα έχει πει με γειά του με χαρά του».

Χαρακτήρισε ως κουβέντα ήττας και αρνήθηκε να μπει σε συζήτηση για το ενδεχόμενο να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Προέβλεψε εκλογές στα τέλη του 2015 και είπε πως το κόμμα του θα συμμετάσχει ως ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη χωρίς να χαρίσει σε κανέναν το όνομα ΠΑΣΟΚ.

Εκτίμησε πως «θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα κλείσει το Μάρτιο η διαπραγμάτευση με την τρόικα και θα εισπράξουμε την επόμενη δόση κι έτσι θα δοθεί αχτίδα φωτός στον άνεργο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είπε πως σε περίπτωση που φοβούνται οι εισαγγελείς να αναλάβουν την ευθύνη, υπάρχει η πολιτεία.

«Γιατί να πεθάνει ένα νέο παιδί; Γιατί να χρεωθούμε το θάνατο ενός νέου παιδιού» διερωτήθηκε προσθέτοντας πως «αφού δίνεις τη δυνατότητα οι κρατούμενοι να εισάγονται στις Σχολές για να διεκδικήσουν μια νέα ζωή, πρέπει να είσαι σωστός και καλός ως το τέλος».

Τα σχόλια είναι κλειστά.