Ειδησεογραφικό site

Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου εναντίον Τσίπρα: Ένας ψεύτης που τα έκανε όλα λάθος

56

 

Οξύς εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση των προηγούμενων επτά μηνών.

Μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για αλαζονική πόζα του Τσίπρα όταν λέει πως «εγώ θα γίνω πρωθυπουργός μόνο με τον Καμμένο».

Και συνέχισε: «Ο Τσίπρας είπε ψέματα, ψηφίστηκαν ψέματα. Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος. Τα έκανε όλα λάθος. Λάθος η Κωνσταντοπούλου. Λάθος η εκτίμηση για την επιρροή Ομπάμα. Επιβάρυνε τη χώρα με τον Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναγκαστεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας γι’ αυτό και κάλεσε τον λαό «να κατανείμει την ψήφο ώστε να υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».
«Κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση» συμπλήρωσε.

Όπως παρατήρησε ο προεκλογικός διάλογος γίνεται «τσάτρα-πάτρα, λες και το μόνο ζητούμενο είναι η μορφή της νέας κυβέρνησης και όχι οι πολιτικές που θα ασκηθούν».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Βενιζέλου για το 2015 και το 2016 θα υπάρξει μια σωρευτική ύφεση τουλάχιστον 7% και απώλεια στο ΑΕΠ περίπου 20 δισ. που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.

«Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ΄ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλ. ευρύτατη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο» και εκτιμώντας ότι «θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε επανάληψη εκλογών και ότι την επομένη θα πρέπει «να φτιαχτεί μια κυβέρνηση χωρίς κανένας να φυλάει τον εαυτό του και τα οπίσθιά του και κανείς να μην αυτοαποκλείεται από την κυβέρνηση αυτή εφόσον αποδέχεται το ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο».

Επιπλέον ανέφερε «είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για αυτό που τον περίμενε με τους εταίρους».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.