Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι πολύ μακριά από τον στόχο των 180 βουλευτών

31

Την επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι η κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από τον στόχο των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σημερινή πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή. Παράλληλα αναμένει ότι από αύριο θα κλιμακωθεί και πάλι μία επιχείρηση πιέσεων από τις αγορές και τους δανειστές, με τη συμμετοχή και της κυβέρνησης, παρότι, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, αυτή η προσπάθεια έχει μετατραπεί σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της.

«Δεν τους βγαίνει» είναι η χαρακτηριστική διατύπωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμηνύουν ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαντά σε κάθε πρόκληση με κινήσεις που να αποδομούν την «επιχείρηση φόβου» και θα εκθέτουν την κυβέρνηση για τις ενέργειές της που βάζουν τη χώρα και την οικονομία σε κίνδυνο. Αναφέρουν ενδεικτικά την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει στο γραφείο του τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο προκειμένου να αναδειχθεί η διαμετρικά αντίθεση στάση που τηρήθηκε το 2012 απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, σε σχέση με όσα κάνει τώρα ο νυν διοικητής Γιάννης Στουρνάρας, εμπλεκόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση και σκορπώντας τον φόβο στους καταθέτες.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι από αύριο και έως τη δεύτερη ψηφοφορία θα κριθούν πολλά και ίσως είναι το πιο κρίσιμο διάστημα, καθώς την επόμενη εβδομάδα οι αγορές – και οι τράπεζες – θα είναι τις περισσότερες ημέρες κλειστές και θα ανοίξουν ανήμερα της τρίτης πλέον ψηφοφορίας, στις 29 Δεκεμβρίου.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκτιμήσει το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, να προσδιορίσει τις κινήσεις για συμμαχίες ενόψει των επόμενων ψηφοφοριών και να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη κλιμάκωση της «επιχείρησης φόβου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.