Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ: Αφήνει την όξυνση και στρέφεται στην «προγραμματική» σύγκρουση

36

Με καθυστέρησsyrizaη τουλάχιστον δύο ημερών και αφού εκτίμησε ότι δεν μπορεί να αναλώνεται σε μία αδιέξοδη αντιπαράθεση κινδυνολογιών και οξύτητας με την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει την τακτική της έντασης επικεντρωνόμενος σε υποθέσεις όπως η τυχόν εξαγορά βουλευτών στην προεδρική εκλογή και υιοθετεί την ατζέντα της προγραμματικής σύγκρουσης, για μείζονα θέματα όπως η οικονομία.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει προβληματισμός ήδη από την Τετάρτη για την τροπή που πήρε η πολιτική αντιπαράθεση. Εκφράστηκαν φόβοι και στην πολιτική γραμματεία ότι η εκτόξευση αλληλοκατηγοριών με την κυβέρνηση και η κυριαρχία δευτερευόντων θεμάτων, τελικά αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από την πραγματική ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, που είναι και το δυνατό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετά στελέχη, ιδίως από την αριστερή πτέρυγα, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησαν να σταματήσει το συντομότερο η αντιπαράθεση γύρω από τη στάση βουλευτών στην προεδρική εκλογή – εξ ου και οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Παππάς χαμήλωσαν τους τόνους στο μέτωπο αυτό, ιδίως μετά την κατάθεση που έδωσαν στον εισαγγελέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει το βάρος του στα καυτά θέματα της πολιτικής ατζέντας, όπως είναι οι εξελίξεις στην οικονομία και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται από το βήμα της κεντρικής επιτροπής το σαββατοκύριακο να εμφανιστεί ως η δύναμη της σταθερότητας, έναντι της αποσταθεροποίησης που πυροδοτεί η στάση και κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προβάλλει τις εκλογές ως τη μόνη λύση σταθερότητας της χώρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εξαιτίας του πανικού και της επιμονής της να παραμείνει στην εξουσία, κάνει αλλοπρόσαλλες πολιτικές και επικοινωνιακές κινήσεις, που βυθίζουν τη χώρα ακόμη περισσότερο στην κρίση και στην εξάρτηση από τους δανειστές.

Οι εκλογές και η έκφραση του ελληνικού λαού, ώστε να αναδειχθεί μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και καθαρό στίγμα είναι παράγοντας σταθεροποίησης, είναι η θέση του κ. Τσίπρα, που αναμένεται να μεμφθεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι στην κατάρρευσή της παρασύρει και τη χώρα.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στη συζήτηση και προβολή του προγράμματός του, καθώς διοργανώνει 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε αυτές θα συζητηθούν ευρέως οι πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, περίπου πριν ένα μήνα, αλλά και προτάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την περιφερειακή εξειδίκευσή της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.