Ειδησεογραφικό site

Συνωστισμός για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

27

Συνολικά 40 υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μετά την παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή που έχει ορισθεί για τη λήψη της απόφασης και τον ορισμό του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Προς παράταση η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το Υπουργείο Οικονομικών, αν και αρχικά ήταν κατηγορηματικά αντίθετο, τώρα προσανατολίζεται προς παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, που λήγει στις 30 Ιουνίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει παράταση της προθεσμίας προς το τέλος Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, εξ αιτίας της παραίτησης του κ. Θεοχάρη, αλλά και της αλλαγής σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών έχει καθυστερήσει η ενεργοποίηση της εφαρμογής στο TAXISNET για την υποβολή των συμπληρωματικών – τροποποιητικών δηλώσεων. Αν και η εφαρμογή είχε ανακοινωθεί πως θα ήταν δυνατή από τις 20 Απριλίου, τελικώς παραμένει άγνωστο το πότε θα ενεργοποιηθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.