Ειδησεογραφικό site

Συνολικά 296 προσαγωγές από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

39

Τις 296 έφτασαν οι προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 43 από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν, 19 εκ των οποίων για επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Εξάλλου, στα επεισόδια τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων άτομα έκαψαν περίπτερα και καταστήματα, έσπασαν στάσεις λεωφορείων και τηλεφωνικούς θαλάμους αλλά και μάρμαρα κτιρίων στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων στα Εξάρχεια συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών πορειών που πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και Αγρίνιο, καθώς και μετά το πέρας αυτών προσήχθησαν συνολικά 12 άτομα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν εννέα άτομα από 56 έως και 21 ετών και μια 27χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, αντίστασης, πρόκλησης σωματικών βλαβών και εξύβρισης.

Ειδικότερα, στην Πάτρα, οι έξι από τους συλληφθέντες (πέντε άνδρες ηλικίας 56, 43, 33, 22 και 22 ετών και η 27χρονη ημεδαπή), ήταν σε ομάδα ατόμων, που συμμετείχε στην πορεία και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ), ξύλινα ρόπαλα και ρίψη μεταλλικών αντικειμένων (παξιμάδια) με σφεντόνες.

Επίσης, τρεις από τους συλληφθέντες άνδρες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κράνη.

Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Κατά τη σύλληψη των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν :

τρία κράνη,
δύο ξύλινα ρόπαλα,
ένας σουγιάς,
μία κουκούλα τύπου FULL FACE και
μία αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία κατά τη διαδρομή της πορείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός (μολότοφ),
2 γυάλινες φιάλες περιέχουσες μπογιά κόκκινου χρώματος και
8 μεταλλικά αντικείμενα (παξιμάδια).

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν μικρές φθορές σε τοιχοποιία του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών, όπου οι δράστες έριξαν μπογιές κόκκινου χρώματος.

Στο Αγρίνιο, οι τρεις λοιποί συλληφθέντες ηλικίας από 36 έως και 21 ετών συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που προκάλεσε φθορές στην τοιχοποιία και την είσοδο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου, καθώς και σε δύο καταστήματα που βρίσκονται πλησίον του Δημαρχείου.

Κατά την προσαγωγή τους οι δράστες αντιστάθηκαν, εξύβρισαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.