Ειδησεογραφικό site

Συνολικά ποσά 1,5 δισ.ευρώ «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι

29

Είδηση «βόμβα» που οδηγεί σε σκέψεις σχετικά με τον «εικαζόμενο»παράνομο πλουτισμό ορισμένων κρατικών υπαλλήλων.
Από το 2010 μέχρι σήμερα, 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι «φυγάδευσαν» με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά ποσά που ανέρχονται στο ιλιγγιώδες 1,5 δισ. ευρώ, όπως προέκυψε από έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 415 εκ των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό δεν εργάζονται πλέον στις υπηρεσίες τους. Οι συγκεκριμένοι 415, από το σύνολο των 5.260 που έβγαλαν συνολικά ποσά 1,5 δισ.ευρώ στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί αν απέκτησαν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό με νόμιμο τρόπο και αν δικαιολογείται η κατοχή τους, ζήτησαν και πέτυχαν να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους…

Ο έλεγχος του ΣΕΕΔΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013, ύστερα από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι 415 υπάλληλοι από αυτούς που ελέχθησαν αποχώρησαν οικειοθελώς από τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα, τόσο για τον λόγο που απέσυραν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες, όσο και για την πηγή των εσόδων τους.

Έκτακτη συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα έχουν σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αναλάβει τον έλεγχο των 415 αυτών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μετά την αποχώρησή τους από τον δημόσιο τομέα το ΣΕΕΔΔ δεν έχει δικαιοδοσία για να τους ελέγξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα για όσους δημοσίους υπαλλήλους παραμένουν στο δημόσιο και βρέθηκαν να βγάζουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.