Ειδησεογραφικό site

Συνεχίζεται η κόντρα για τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό

75

Στα ύψη συντηρεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την αντιπαράθεση για τη θέση του Μανώλη Γλέζου περί «εσωτερικού δανεισμού», ορμώμενος αυτήν τη φορά από παλαιότερη δήλωσή του για φορολόγηση εισοδημάτων άνω των 30.000 ή 40.000 ευρώ.

Τη σχετική δήλωση είχε κάνει ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα newsit.gr στις 5 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, «ο κ. Γλέζος προσδιόρισε ότι o «εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός», που θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά τους, αφορά εισοδήματα από 30.000 ευρώ ετησίως». Όπως αναφέρει, σε αυτό το ποσό εκτίμησε την έννοια του «πλούσιου» νοικοκυριού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει ότι η θέση αυτή αποτελεί προφανώς κεντρική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί «εδώ και μέρες δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αποδοκιμασία από τον (κατά τα άλλα λαλίστατο) κ. Τσίπρα».

Κατά τον κ. Κεδίκογλου, η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι ένοχη και επιβεβαιώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνειδητά την αποσταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας».

Αποκηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον καλεί «να βρει άλλη ασχολία από το να διαστρεβλώνει» τις δηλώσεις του κ. Γλέζου και σημειώνει πως σε κανένα από τα προγραμματικά κείμενα και τις επεξεργασίες του δεν υπάρχει η θέση για αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό.

Αντίθετα, όπως αναφέρει, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που θα φορολογεί τον μεγάλο πλούτο και το κεφάλαιο».

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως είναι εξοργιστικό «αυτοί που έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό, έχουν φορτώσει τα νοικοκυριά με δυσβάσταχτα χρέη και αφήνουν στο απυρόβλητο τις οff shore και τους μεγαλοεπιχειρηματίες να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που οι ίδιοι κάνουν».

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γλέζος μίλησε το Σάββατο σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία για «αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό για εισοδήματα από ένα όριο και πάνω», θέση που από την κυβέρνηση ερμηνεύτηκε ως δήμευση καταθέσεων, κατά το παράδειγμα της Κύπρου.

Μάλιστα, στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λέγοντας πως αν ο κόσμος έπαιρνε στα σοβαρά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπήρχε αυτόματη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε πάντως να καταγγείλει διαστρέβλωση των δηλώσεών του, τονίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησε για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος σχολίασε πως ο πρωθυπουργός υιοθετεί «μεθόδους μονταζιέρας, διαστρέβλωσης και μια εμφυλιοπολεμική ρητορεία λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποφεύγοντας τον απευθείας διάλογο για τις θέσεις του».

Επιμένει ο Γλέζος για τις καταθέσεις

«Ό,τι και να κάνουν αποδεικνύουν ότι τους πονάει όταν χτυπάς το μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρει σε συνομιλητές του ο κ. Μανώλης Γλέζος αναφορικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από τις δηλώσεις του για πιθανό εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας ο κ. Γλέζος επιμένει στη δήλωσή του περί του αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού για εισοδήματα πάνω από ένα όριο εφ’ όσον καταστεί ανάγκη.

Πέραν αυτού το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως η πολιτική θύελλα που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του δεν θα τον φιμώσουν. «Ένας άνθρωπος που κατηγορήθηκε και δικάστηκε για κατάσκοπος της χώρας του δεν είναι εύκολο να σταματήσει να μιλάει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος. Να σημειωθεί ότι αναμένεται και επίσημη γραπτή δήλωση στην οποία θα εξηγεί τι εννοεί με τα περί «αναγκαστικού εσωτερικού δανεισμού για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Κατά πληροφορίες η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει ζητήσει να σταματήσει η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με την αναγκαστική φοφολόγηση εισοδημάτων πάνω από ένα όριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.