Ειδησεογραφικό site

Συνεργάτης της Μέρκελ: Οι Ελληνες είπαν «Οχι» -Τώρα κι εμείς θα πούμε το δικό μας

27

Η «φατρία του Όχι» αυξάνεται στις τάξεις του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», δημοσιεύει μια δήλωση κορυφαίο στελέχους του CSU που θα προκαλέσει αίσθηση.

Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και πρώην υπουργού, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος δηλώνει: «Οι Έλληνες είχαν κάθε δικαίωμα να ψηφίσουν »Όχι». Τώρα, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να ψηφίσουμε το ίδιο. Δεν γνωρίζω κανένα συνάδελφό μου στην πολιτική ομάδα που να βλέπει μια βάση σε αυτή τη συμφωνία για παροχή νέας βοήθειας προς την Ελλάδα. Οι ευρωβουλευτές, αναγκαστικά, είναι αποκομμένοι από τη βάση του κόμματος, επομένως δεν μπορούν να ξέρουν πως σκέφτονται οι απλοί άνθρωποι. Αυτό που λαμβάνουμε εμείς είναι ότι όπως οι Έλληνες είναι δικαίωμα να πουν »Όχι», το ίδιο δικαίωμα έχουμε κι εμείς να πούμε το δικό μας».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για πιθανό «φιάσκο της Μέρκελ» σε περίπτωση που φέρει τη συμφωνία στην Κάτω Βουλή. Και τούτο διότι έχει παρέλθει η εποχή που το 2010 μόλις τέσσερις βουλευτές είχαν ταχθεί εναντίον του πρώτου προγράμματος για την Ελλάδα. Στα επόμενα χρόνια, αναφέρει η εφημερίδα, ο κύμα άρνησης μεγάλωσε. Τον περασμένο Φεβρουάριο εναντίον της επέκτασης ψήφισαν 29 βουλευτές, ενώ συνολικά 100 είχαν ταχθεί, επίσης, εναντίον, αλλά τελικά πιέστηκαν να ψηφίσουν υπέρ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι περισσότεροι βουλευτές της Μέρκελ εμφανίζονται σκεπτικιστές ως προς τη νέα παροχή βοήθειας προς την Ελλάδας. Ο επικεφαλής της ΚΟ, Βόλγκερ Κάουντερ επισημαίνει πως δεν ξέρει τι θα περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία, ενώ το ίδιο αμφίβολος είναι και ο κοινοβουλευτικός γραμματέας της ΚΟ, Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.