Ειδησεογραφικό site

Συνελήφθη χασιοκαλλιεργητής με… αδυναμία στις αρχαιότητες!

50

Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι ενός 52χρονου στη δημοτική ενότητα Καμείρου Ρόδου, αποκάλυψε ότι δεν ήταν μόνο χασισοκαλλιεργητής που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε χρήστες του νησιού, αλλά και… αρχαιοκάπηλος!

Ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής ξετρύπωσε τις οκτώ συσκευασίες που ο δράστης είχε τυλίξει μέσα σε ύφασμα και περιείχαν συνολικά δυο κιλά και 53 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στην αυλή της κατοικίας βρέθηκαν 23 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,15 εκατοστών ως 2,35 μέτρων τα οποία καλλιεργούσε, καθώς και πλήθος από ξερά κλαδιά από τα οποία είχε βγάλει τη συγκομιδή του!

Όμως, κατά την έρευνα στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες αρχαία αντικείμενα και συγκεκριμένα 212 νομίσματα, 30 βόλια, έξι πήλινα μυροδοχεία, τρία βαρίδια, τρία δίωτα φιαλίδια, τέσσερις χάντρες, δύο πήλινα λυχνάρια, δύο μεταλλικά αγκίστρια, ένα μολύβδινο έλασμα σε σχήμα ψαριού, έναν πήλινο αμφορίσκο, ένα πήλινο θυμιατήριο, θραύσματα και τμήματα πήλινων και χάλκινων αντικειμένων, ένα μικρό χάλκινο καρφί, ένα μικρό χάλκινο αντικείμενο σε σχήμα λεκάνης, ένας χάλκινος δακτύλιος, μία μελαμβαφής οινοχόη, ένα μολύβδινο ζύγι και ένα χάλκινο δαχτυλίδι με σύμβολο.

Όλα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στην τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων για να αξιολογηθούν και να εξακριβωθεί η προέλευσή τους. Μαζί κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και 1.950 ευρώ που είχε ο 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Μαζί του, παραπέμφθηκε ένας 48χρονος συγγενής του που κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν στο σπίτι του 18 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.