Ειδησεογραφικό site

Συνεδριάζει το δικαστήριο-Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΔΕΗ

58

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει την προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας κατά των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει κηρύξει το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ.

«Πάντα υπάρχουν τρόποι» ήταν η σιβυλλική απάντηση του πρόεδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σταμάτη Ρέλλια, στο ερώτημα πώς θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει παράνομη και καταχρηστική τις κινητοποιήσεις τους παραπέμποντας σε συνεδρίαση του σωματείου μετά την έκδοση της απόφασης.

Όσον αφορά, δε, το ενδεχόμενο της επίταξης ο κ. Ρέλλιας σημείωσε ότι «εμείς εκεί θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο».

Μιλώντας για την απεργία αυτή καθ’ αυτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι «τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία είναι τεράστια και αυτό που μας εκπλήσσει είναι η συμμετοχή της κοινωνίας».Σχετικά, μάλιστα, με τις διακοπές ρεύματος, δήλωσε πως υπάρχει επάρκεια και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η διοίκηση της ΔΕΗ.

Αυτήν την ώρα έξω από το δικαστήρια της Ευελπίδων όπου εκδικάζεται η προσφυγή, είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Στην κυβέρνηση προτού αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αναμένουν την απόφαση της δικαιοσύνης. Δεύτερο βήμα εφόσον η απεργία κριθεί παράνομη και καταχρηστική, λένε στην κυβέρνηση, θα είναι να διαπιστώσουν αν οι συνδικαλιστές θα συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση. Παραλλήλως και σε συνάρτηση με την ενημέρωση από την ηγεσία της ΔΕΗ για τις αντοχές του συστήματος και τις πιθανές συνέπειες στην ηλεκτροδότηση, θα λάβουν την απόφαση για επιταξή των υπηρεσιών της ΔΕΗ και πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.