Ειδησεογραφικό site

Συνεδριάζει η -ιστορικά μικρότερη- Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας με ομιλία μόνο του Σαμαρά

38

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει αναμένεται να προδιαγράψει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κ.Ο., η οποία αριθμεί 76 βουλευτές, που είναι ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας τεσσαρακονταετίας, έχει οριστεί να γίνει αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Βουλής.

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, πρόσθεση της ηγεσίας της ΝΔ να μιλήσει ο τέως πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και να ακολουθήσει η εκλογή νέου γενικού γραμματέα της Κ.Ο., θέση για την οποία προορίζεται ο βουλευτής Λασιθίου και πρώην υφυπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κανονισμός λειτουργίας της γαλάζιας Κ.Ο. προβλέπει ότι η εκλογή γίνεται με κάλπη, αλλά η κομματική παράδοση θέλει όταν δεν υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι να γίνει ανακήρυξη του μοναδικού υποψηφίου «δια βοής».

Ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει ανθυποψήφιος απέναντι στον κ. Πλακιωτάκη, όπως και αν τεθεί ζήτημα να λάβουν το λόγο και βουλευτές στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η εκτίμηση που διατυπώνουν πηγές της Συγγρού είναι ότι στην παρούσα φάση και με δεδομένες τις δυσμενείς για τη χώρα μας συνθήκες που δημιουργούνται στον διεθνή ορίζοντα, εξαιτίας της στάσης που τηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να ανοίξουν εσωκομματικά μέτωπα.

Συνεργάτες, άλλωστε, του προέδρου της ΝΔ, όπως και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενστερνίζονται την εκδοχή της «αριστερής παρένθεσης» και, με αφορμή τη διαφαινόμενη σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους της Ελλάδας, υποστηρίζουν «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί πριν καν παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της και λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή».

Γι ́ αυτό και, όπως υποστηρίζουν, «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει την πολυτέλειας της εσωστρέφειας και χρειάζεται από την πρώτη στιγμή να σταθεί απέναντι στους επικίνδυνους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του που θέτουν σε διακινδύνευση την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.