Ειδησεογραφικό site

Έπεισε και αθωώθηκε ο Στρος Καν ότι τα όργια ήταν «Συνεδρίες αναψυχής»

37

Αφωνοι έμειναν όλοι στο δικαστήριο από τα όσα είπε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν για τη συμμετοχή του σε σεξουαλικά όργια.

Ο κ. Στρος Καν υποστήριξε πως ουσιαστικά λάμβανε μέρος σε «συνεδρίες αναψυχής» -έτσι χαρακτηρίζει ο ίδιος τα όργια- επειδή ήθελε να χαλαρώσει και να ξεφύγει από τα άγχη του, καθώς «έσωζε τον κόσμο» από τη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας του.

Μάλιστα κατά την απολογία του ο Στρος Καν ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι οι νεαρές κοπέλες ήταν ιερόδουλες αλλά «νέες ελευθεριακά ήθη».

Έπεισε τους Γάλλους δικαστές – Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της μαστροπείας

Αθώος κρίθηκε από το Δικαστήριο της Λιλ ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για την κατηγορία της μαστροπείας.

Ο Στρος Καν είχε κατηγορηθεί πως προμήθευε με πόρνες μέλη κομμάτων στη Γαλλία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ. Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και τον θεώρησε ως «πελάτη» και όχι ως προαγωγό. Μαζί με τον Στρος Καν, αθωώθηκαν και οι Fabrice Paszkowski και David Roquet.

Κατά την απολογία του ο Στρος Καν ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως οι νεαρές κοπέλες ήταν ιερόδουλες, αλλά «νέες με ελευθεριακά ήθη».

Από την πλευρά τους, οι ιερόδουλες είχαν καταθέσει ότι δεν απολάμβαναν επ’ ουδενί τα «ζωώδη όργια».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος στην κούρσα για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον προεκλογικό αγώνα μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση σε μία καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το 2011.

Τα σχόλια είναι κλειστά.