Ειδησεογραφικό site

Συναυλιακός «οργασμός» ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα

38

 

Συναυλιακός μήνας παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα, και παραμένει παρά την κρίση και τις εκλογές. Το Μέγαρο Μουσικής έχει την πρωτιά με συναυλίες σχεδόν καθημερινά. Ο Κήπος του Μεγάρου ξεκινάει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου με τον Θάνο Μικρούτσικο, στις 7 ακολουθεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τις Φτερωτές Κιθάρες και στις 11 είναι η σειρά της Δήμητρας Γαλάνη. Μαζί της η Γιώτα Νέγκα.

Στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου ο Κήπος του Μεγάρου γεμίζει νεανικότητα με Μαριέττα Φαφούτη (13 Σεπτ. opening act: Angelica Dusk), στις 14 η Μαρίζα Ρίζου και στις 15 στο πλαίσιο του Jumping fish night εμφανίζονται οι Locomondo, Πέννυ Μπαλτατζή κ.α.

Ακόμα θα δούμε τους Αλκίνοο Ιωαννίδη στις 18/9, με Γιώργο Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου και στις 23/9 Ρίτα Αντωνοπούλου, στις 28/9 Δημήτρη Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα.

Συναυλίες και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με πρόγραμμα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Αναλυτικά θα εμφανιστούν:  Φωτεινή Βελεσιώτου (2/9), Σωκράτης Μάλαμας (3/9), Παύλος Παυλίδης (4/9), Χαΐνηδες (9/9), Διάφανα Κρίνα, Γιάννης Αγγελάκας, Last Drive, Αλκίνοος Ιωαννίδης ενώνονται σε μια συναυλία για τον Θάνο Ανεστόπουλο (10/9), Γιάννης Χαρούλης (14/9) και Φοίβο Δεληβοριά στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο Βεάκειο στον Πειραιά στις 3 Σεπτεμβρίου ο Παντελής Θαλασσινός με το συγκρότημά του, θα παρουσιάσει μια επιλογή τραγουδιών από το σύνολο του ρεπερτορίου του, και ακολουθεί ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 5 Σεπτεμβρίου. Στις 6 Σεπτεμβρίου εμφανίζεται η Αρλέτα με τους φίλους της και στις 12 ο Μίμης Πλέσσας με τον Δάκη.

Στο Θέατρο Βράχων, στις 5 Σεπτεμβρίου η Ελευθερία Αρβανιτάκη με Στάθη Δρογώση, Θέμη Καραμουρατίδη, Νίκο Ξυδάκη και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στο Ηρώδειο, βαρύ πυροβολικό οι συναυλίες των Γιάννη Μαρκόπουλου (8/9) και Νότη Μαυρουδή (16/9).

Στις 26 Σεπτεμβρίου έρχονται οι Machine Head στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.

Οι Gypsy Kings κλείνουν τον μήνα με μια μεγάλη συναυλία στις 30 Σεπτεμβρίου στο ΘέατροΠέτρας στην Πετρούπολη.

Την ίδια ημέρα, ο καλύτερος επίλογος Σεπτεμβρίου είναι οι Thirty Seconds to Mars, που θα αποδείξουν πάνω στη σκηνή του TerraVibe Park πως το συγκρότημα των Jared Leto (κιθάρα- φωνή), Shannon Leto (drums) και Tomo Μiličević (κιθάρα μπάσο) είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά όμορφοι (και στην περίπτωση του Jared καλοί ηθοποιοί). Το stadium rock είναι σχεδόν δική τους εφεύρεση καθώς θεωρούνται ο σπουδαιότερος πρεσβευτής του είδους.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.