Ειδησεογραφικό site

Συναγερμός στη Μόσχα λόγω… βρώμας!

41

Για έντονη δυσοσμία παραπονιούνται οι Μοσχοβίτες τις τελευταίες ημέρες και, μάλιστα, πολλοί από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα στις ρωσικές αρχές για την αποκρουστική μυρωδιά που τους έχει γίνει… εφιάλτης.

Το ρωσικό υπουργείο «Εκτάκτων Αναγκών» έσπευσε να επισημάνει πως, η μυστηριώδης μυρωδιά προέρχεται από τους υπονόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Η μυστηριώδης χημική ουσία με την έντονη μυρωδιά είναι αιθυλικό οξικό άλας , το οποίο δεν θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία», όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο «Εκτάκτων Αναγκών» στην ιστοσελίδα του καλώντας τους Μοσχοβίτες να πάρουν τα μέτρα τους για να προστατευτούν – όσο μπορούν – από την δυσάρεστη μυρωδιά, όπως για παράδειγμα, να κλείνουν τα παράθυρα στο σπίτι και να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις.

«Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, κλείστε τα παράθυρα και τα παντζούρια, μην απλώνετε έξω τα ρούχα για να στεγνώσουν», ήταν ορισμένες από τις συμβουλές του ρωσικού υπουργείου «Εκτάκτων Αναγκών», γράφουν οι «The Moscow Times». «Μην ανησυχείτε όμως για την δυσοσμία καθώς αυτή δεν απειλεί την υγεία σας», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο σε μία προσπάθεια να τους καθησυχάσει. Το πρόβλημα της δυσοσμίας ήταν πιο έντονο στις ακόλουθες περιοχές της Μόσχας : Sokolniki, Lefortovo και Nagatinsky Zagon.

Πάντως, ο κρατικός αξιωματούχος, Αντρέι Παβλόφ, έσπευσε να τονίσει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Govorit Moskva» πως τα αιωρούμενα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας δεν υπερέβησαν τα επιτρεπτά όρια το τελευταίο 48ωρο στη Μόσχα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε επίσης πως, από τους υπονόμους αναδύεται η δυσάρεστη μυρωδιά δίχως όμως να διευκρινίσει τι είναι αυτό που την προκάλεσε.Το αιθυλικό οξικό άλας, ένα άχρωμο υγρό με έντονη μυρωδιά, χρησιμοποιείται στην βαριά βιομηχανία, και σύμφωνα με τους γιατρούς, από την εισπνοή του, μπορεί να προκληθεί έντονος ερεθισμός στα μάτια καθώς και αναπνευστικά προβλήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.