Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση ΥΠΟΙΚ με τους εισηγητές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

66

Συνάντηση με τους εισηγητές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο, του οποίου επίκειται η κατάθεση στη Βουλή, έχει, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Στη συνάντηση μετέχουν οι Απόστολος Βεζυρόπουλος, Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Σκρέκας (από ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Ρήγας και Κώστας Τριανταφύλλου (από ΠΑΣΟΚ). Επίσης, παρόντες είναι οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, με την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ. ευρώ και διάφορες άλλες ρυθμίσεις, με στόχο να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

1. Εντάσσονται στο ΕΤΕΑ οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (TEAΠΙΕΝ)

2. Θεσπίζεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» και προβλέπεται η συγκρότηση κεντρικής επιτροπής ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, που θα αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Με διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται πως μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 θα γίνει η χάραξη του αιγιαλού στο σύνολο της χώρας, που σήμερα υπάρχει μόνο στο 8% της χώρας.

4. Προσαρμόζεται στα δεδομένα της Ε.Ε. το σύστημα δημοσίων συμβάσεων.

5. Μειώνονται τα διοικητικά βάρη σε τουλάχιστον 10 τομείς της οικονομίας, με στόχο την ελάφρυνση των πολιτών και την ενίσχυση των κλάδων της οικονομίας.

6. Ο νέος δασικός νόμος.

Ο νόμος για τη χρηματοδότηση κομμάτων αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο, καθώς απαιτεί ψηφοφορία από τον Ολομέλεια της Βουλής και όχι από θερινά τμήματα.

Προστίθενται όμως και άλλες μη μνημονιακές διατάξεις, οι οποίες μεταξύ των άλλων προβλέπουν την υλοποίηση μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, όπως:

* Η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής της ετήσιας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ από τη χρήση 2014 και μετά.

* Η απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ή μηδενική δραστηριότητα ή φοροδιαφεύγουν.

Διατάξεις που ενισχύουν το προσωπικό αλλά και το ρόλο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.