Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι στην Φρανκφούρτη

33

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Νράγκι θα έχει σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα στην Φρανκφούρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από αίτημα του Αλ.Τσίπρα, εν όψει της έναρξης της συζήτησης για το χρέος.

Πρόκειται για εξέλιξη που έρχεται μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών και της αναβάθμισης της παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα.

Κατά τις πληροφορίες, από πλευράς του Αλέξη Τσίπρα αναμέμενται να τεθεί μεν το ζήτημα του κουρέματος του χρέους, όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η αντίληψη που κυριαρχεί, θέλει την ΕΚΤ βασικό παράγοντα στη διαμάχη εντός της ΕΕ σχετικά με την πολιτική λιτότητας ή την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ρευστότητας.

Πηγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τις τελευταίες εβδομάδες λόγο για δυνατότητες άσκησης εναλλακτικών πολιτικών διευθέτησης του προβλήματος, με διαφοροποίηση των περιπτώσεων Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά πάντως με το βλέμμα στραμμένο στην αντιμετώπιση της κρίσης με εργαλεία που διαθέτει η ΕΚΤ και όχι η πολιτική τάξη της Ένωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γ.Δραγασάκης επικαλούνταν σε δημόσιες παρεμβάσεις τους τον κ. Ντράγκι και την ΕΚΤ ως παράγοντα που έχει διακηρύξει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει το ευρώ, στην διαδικασία αντιμετώπισης της κρίσης.

Επιπλέον, οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει στον Μάριο Ντράγκι το ζήτημα της διαδοχής του Γ.Προβόπουλου στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με το διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δεσμεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική που θα ασκήσει ως κυβέρνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.