Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση της ηγεσίας της ευρωομάδας των Πρασίνων με τον Τσακαλώτο

28

Την κατανόηση και συμπαράσταση της ευρωομάδας των Πρασίνων, προς την ελληνική θέση, ότι η απάντηση στην τρέχουσα κρίση περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση του χρέους στη βάση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης, εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο συμπρόεδρός της, Φιλίπ Λαμπέρ και η γενική της γραμματέας, Βούλα Τσέτση.

Ο κ. Τσακαλώτος, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές για τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι ο στόχος της είναι να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη.

Οι επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, έδωσαν έμφαση στο ζήτημα των ποιοτικών στοιχείων μίας επενδυτικής πολιτικής κοινωνικά προσανατολισμένης, που θα εξασφαλίζει την περιβαλλοντική και ενεργειακή προοπτική της Ελλάδας – πράγμα το οποίο βρήκε απολύτως σύμφωνο τον κ. Τσακαλώτο, καθώς αυτό αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν επίσης με την ελληνική θέση, πως προϋπόθεση της ανάπτυξης είναι ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα.

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Τσιρώνης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δημαράς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.