Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Ο Σταύρος Δήμας ενώνει και εμπνέει – Βενιζέλος: Ο Δήμας είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Παπούλια – Στηρίζει και ο Παπανδρέου την υποψηφιότητα (Βίντεο)

57

Ο Σταύρος Δήμας είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρωθυπουργός με διάγγελμά του λίγη ώρα μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως εξήγησε ο πρωθυπουργός «ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας. Η κυβέρνηση όπως όφειλε να κάνει αποφάσισε να απομακρύνει την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα».

Και συνέχισε: «Με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο τέλος του μήνα η χώρα μας θα είναι έτοιμη να μπει στη μετά μνημόνιό εποχή.

Επιλέξαμε τον Σταύρο Δήμα γιατί είναι άνθρωπος που τον εκτιμά η ελληνική κοινωνία και η διεθνής κοινότητα.

Προφανώς θα είναι υποψήφιος και στις τρεις εκλογικές διαδικασίες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά όλη η δήλωση του πρωθυπουργού…

Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών. Κι έτσι, ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Όπως όφειλε να κάνει, η κυβέρνησή μας αποφάσισε να απομακρύνει αυτή την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα, επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Εξ άλλου, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την πιστωτική γραμμή της Ελλάδας και να δώσει τεχνική παράταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας, δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα…

Έτσι με την εκλογή Προέδρου από την Ελληνική Βουλή ως το τέλος του μήνα, θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια και η χώρα μας θα είναι έτοιμη να μπει και επισήμως στη μετά το Μνημόνιο εποχή.

Επιλέξαμε λοιπόν, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης την καλύτερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τον Σταύρο Δήμα, πρώην υπουργό και βουλευτή, Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος, άνθρωπο που τον εκτιμά η Ελληνική κοινωνία, αλλά και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα και που προφανώς, θα είναι υποψήφιος και στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες, αν χρειαστούν.

Ο Σταύρος Δήμας είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, αλλά και εμπνέει. Ενώνει πολίτες πέρα από κομματικές προτιμήσεις και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Με την εκλογή του νέου Προέδρου, η Ελλάδα – απόλυτα σταθερή και οικονομικά και πολιτικά πλέον – θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Της ηρεμίας, της σταθερότητας και της Ανάπτυξης.

Δήμας: Στόχος η ενότητα του ελληνικού λαού

Την επιθυμία του να συμβάλει στην ενότητα του ελληνικού λαού εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, ερωτηθείς αν απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα να τον ψηφίσουν.

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την πρόταση της κυβέρνησης για την υποψηφιότητά του, ο κ. Δήμας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τις ΚΟ των κομμάτων αλλά και όλους εκείνους που ανεξάρτητα αν θα τον ψηφίσουν, όπως ανέφερε, είπαν καλά λόγια για εκείνον.

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται κατ’ ελάχιστο για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απάντησε: «Ναι, το ελπίζω».

Άννα Ασημακοπούλου: Εξαιρετικός ο Στ. Δήμας

Εξαιρετικό χαρακτήρισε τον κ. Δήμα η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, σημειώνοντας πως έχει να πει μόνο καλά λόγια γι’ αυτόν. «Νομίζω ότι για τον θεσμό και το αξίωμα είναι ένας άνθρωπος απολύτως κατάλληλος» πρόσθεσε.

Νίκος Παππάς: Τον εκτιμώ, αλλά δεν ψηφίζουμε

Από την πλευρά του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, σημείωσε πως ναι μεν τον εκτιμά, όμως «δεν είναι θέμα προσώπου»: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε εμείς. Ο κ. Δήμας είχε και τις πόρτες του ανοιχτές, όταν ήταν υπουργός, σε αντίθεση με την πρακτική άλλων. Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση ας πούμε μια καλή κουβέντα, αλλά τα διλήμματα είναι ιστορικών διαστάσεων».



Βενιζέλος: Ο Δήμας είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Παπούλια

Στην απόφαση για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, με θέμα: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση».

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος, σκέφτηκαν πολύ προσεκτικά με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Γιατί για να πετύχουμε, καταλήξαμε στην επιλογή ενός προσώπου που εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι επέλεξαν τον Σταύρο Δήμα, «ένα πολιτικό πρόσωπο μετριοπαθές, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστο, διεθνώς, με μεγάλη υπουργική και κυβερνητική εμπειρία, καταξιωμένο ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης».

«Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.



Με την στήριξη και του Γιώργου Παπανδρέου

Η  στάση του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας είχε τεθεί εν αμφιβόλω όλο το προηγούμενο διάστημα, ειδικά όσο το όνομα του Κώστα Καραμανλή ήταν ακόμα στην ατζέντα. Το όνομα του Σταύρου Δήμα ωστόσο συναντάει εκτός από τη συναίνεση του Ευάγγελου Βενιζέλου και τη συναίνεση του Γιώργου Παπανδρέου. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Δήμας είχε οριστεί υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου με τη συμφωνία Σαμαρά-Παπανδρέου ενώ το όνομά του είχε ακουστεί και για μεταβατικός πρωθυπουργός. Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει βέβαια «τίποτα προς το παρόν» αλλά η πρόσφατη συνάντησή τους στο Κολωνάκι δείχνει άλλα…

Τα σχόλια είναι κλειστά.