Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Θεοδωράκη – Πατούλη για το μεταναστευτικό

40

Οι αυξημένες προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές και ο ζωτικός ρόλος της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνάντηση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γ. Πατούλη και του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση μόνη της έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης των προσφυγικών ροών και μάλιστα χωρίς την ουσιαστική βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης. «Πρόκειται για ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός. Υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει συνολικά ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Αναφερόμενος στις άμεσες λύσεις που απαιτούνται, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα Κέντρα Υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και να εξασφαλιστεί η γρήγορη μετακίνησή τους προς άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «οι δήμαρχοι στα ακριτικά νησιά είναι ήρωες που προσπαθούν να υποκαταστήσουν την απουσία του κράτους, προσπαθούν για ένα αξεπέραστο μεγάλο πρόβλημα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.