Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ – Στο επίκεντρο της συνάντησης το ελληνικό χρέος

37

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 13:00 μετά το μεσημέρι, ενώ παρών θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να παρουσιαστούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το χρέος και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και το περίγραμμα των επαφών που είχε σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη και Βερολίνο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως χθες, η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ανέπτυξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, στο νέο εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στο ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.