Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Μώραλη για τις προοπτικές του Πειραιά

36

Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και του Δήμου Πειραιά συζητήθηκαν στη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης μεταξύ του ΥΝΑ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση δόθηκε στη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015 στον Πειραιά.

«Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία για να αναδείξουμε τις ποιοτικές υπηρεσίες που παρέχει η χώρα μας στη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο», επεσήμανε  ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε: «Εκείνο που προέχει είναι η ημέρα αυτή να συνδυαστεί με ένα άνοιγμα σε καινούριες επιχειρηματικές δράσεις στον Πειραιά. Να αποτελέσει μια αφορμή για να εξελιχθεί η πόλη σε κέντρο του σύγχρονου ναυτιλιακού cluster και να μετατραπεί σε πόλο έλξης για την παγκόσμια ναυτιλία. Αποτελεί πάγια θέση μας, εξάλλου, ότι η ναυτιλία μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προώθηση της Γαλάζιας Ανάπτυξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Από τη πλευρά του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη του Πειραιά μέσα από αυτή την εκδήλωση: «Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τη φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας ως μια πρόκληση μέσα από την οποία μπορούμε να προβάλλουμε τόσο την πόλη, όσο και τις δυνατότητές της».

Τα σχόλια είναι κλειστά.