Ειδησεογραφικό site

Συμμαχία Ζωής – Βαρουφάκη – Η κίνηση στην Ευρώπη με τον Μέλανσον για το… Plan B

52
ImageHandler (7)

Κίνηση με Μελάνσόν και Βαρουφάκη για το plan B στην Ευρώπη προανήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε νέες της δηλώσεις, λίγες μόνο ώρες έπειτα από το ντιμπέιτ τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, το οποίο και έσπευσε να σχολιάσει με ένα αιχμηρό «τιτίβισμα» λίγο μετά το μεσάνυχτα.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να συνυπογράψει από κοινού με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ζαν Λικ Μελανσόν μία ευρωπαϊκή διακήρυξη με στόχο, όπως είπε, να κάνουν κάτι πιο… «διευρυμένο».

«Θα δείτε ότι θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες μια κοινή δήλωση με τον Μελανσόν, τον Όσκαρ Λαφοντέν, τον Γιάνη Βαρουφάκη όσον αφορά στο  ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο Β για την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πανευρωπαικό προσκλητήριο για να προετοιμαστούν οι λαοί της Ευρώπης για το σχέδιο Β «γιατί κάποιοι έχουν επενδύσει στο να πουν στον ελληνικό λαό ότι η ιστορία τελείωσε».

«Η ΛΑΕ δεν πρόκειται να προδώσει το λαό»

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τη συμπόρευσή της με τη ΛΑΕ έκανε λόγο για μια κίνηση άμυνας, αλλά κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, της δημοκρατίας, αλλά και για την αναζωπύρωση της ελπίδας «που κάποιοι θέλησαν να αφαιρέσουν».

Όπως είπε, η ΛΑΕ, θα υπερασπιστεί με συνέπεια τις ιδέες και τις αξίες της και δεν πρόκειται να προδώσει το λαό.

«Με «ψευδεπίγραφη ταμπέλα» στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ» 

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της, όμως, εξαπέλυσε και νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο ανέφερε ότι κατεβαίνει στις εκλογές με μια «ψευδεπίγραφη ταμπέλα». Παράλληλα, επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα τον οποία κατηγόρησε πως πρόδωσε τον λαό και δεν επέδειξε συνέπεια απέναντι στις δεσμεύσεις του. Ακόμη, υποστήριξε ότι οι επιλογές του τέως πρωθυπουργού αποτέλεσαν μια τραυματική εμπειρία που, όπως υπογράμμισε, «ενέχει προδοσία απέναντι σε όσους μας πίστεψαν».

Υποστήριξε επίσης ότι υπερασπίστηκε τον κ. Τσίπρα, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να μιλάει για παιδιαρίσματα και ότι δεν έχει την ανάγκη υπερασπίσεως και σε κάθε περίπτωση πριν «ξαμολήσει τα σκυλιά τα σκυλιά του εναντίον της».

Μεταξύ άλλων, πάντως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε και την έκπληξη της για τα ψηφοδέλτια που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση του κ. Φλαμπουράρη ως πρώτου στο ψηφοδέλτιο της Α΄Αθηνών, για τον οποίο υπογράμμισε ότι δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό. Ακόμη αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ως πρώτου του κ. Τσακαλώτου στην Β’ Αθηνών, για την σειρά του κ. Μάρδα στο ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης, για τον οποίο είπε ότι είναι δοτός υπουργός και πρώην ΠΑΣΟΚ, αλλά και για την παρουσία του κ. Δραγασάκη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι τουρίστες στη Βουλή»

Αναφερόμενη, επίσης, στην τυπολατρεία της, απάντησε πως ότι έλεγε στο παρελθόν, ακριβώς τα ίδια έλεγε και στο διάστημα που ήταν πρόεδρος της Βουλής.

«Όσοι νόμιζαν ότι δεν θα ήμουν συνεπής στις θέσεις μου, δεν υπολόγισαν σωστά» και συμπλήρωσε πως η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι  τυπολατρεία. Παράλληλα, ερωτηθείσα σχετικά με το πώς αισθάνεται που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι θεωρεί τιμή της να την εχθρεύονται για όσα με συνέπεια πράττει και υποστηρίζει.

Μάλιστα, μιλώντας και για τα σχόλια που ακούστηκαν περί «βασανισμού βουλευτών», υποστήριξε ότι οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι διακοσμητικά στοιχεία, ούτε τουρίστες στη Βουλή και πως δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε «βασανισμός» η παρουσία τους στην ολομέλεια ή τις επιτροπές, όταν συζητούνται θέματα που επηρεάζουν τη ζωή του λαού.

Τέλος, σχολιάζοντας το χθεσινό ντιμπέιτ, το χαρακτήρισε απογοητευτικό καθώς, όπως τόνισε, η διαδικασία που ακολουθείται είναι πλέον ξεπερασμένη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.