Ειδησεογραφικό site

Συλλήψεις για την υπόθεση Μαντλίν μετά από επτά χρόνια

33

Στην ανάκριση 8 ατόμων, εκ των οποίων οι 3 αναμένεται να συλληφθούν, ετοιμάζονται να προχωρήσουν η πορτογαλική αστυνομία και η Σκότλαντ Γιαρντ, στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης Μαντλίν με τους γονείς του άτυχου κοριτσιού να εκφράζουν την οργή τους από τη Λισαβόνα, για τις δηλώσεις του πρώην αρχηγού της πορτογαλικής αστυνομίας.

Ο Κονσάλο Αμαραλ, υποστηρίζει στο βιβλίο του, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008, ότι το ζευγάρι σκότωσε κατά λάθος την κόρη τους. Οι γονείς, που έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του Άμαραλ, ταξίδεψαν από το Ρόθλεϊ της Αγγλίας, στη Πορτογαλία για να παραστούν στο δικαστήριο.

Κατά την έξοδό τους από την δικαστική αίθουσα, δήλωσαν ενοχλημένοι αφού η δίκη πήρε και πάλι αναβολή για τέταρτη φορά. «Αυτό που κάνει ο κύριος Άμαραλ είναι κομμάτι της στρατηγικής του. Εμείς πονάμε περισσότερο κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ, ενώ αγχωνόμαστε αφού πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας και τα παιδιά μας για να παραστούμε στο δικαστήριο», δήλωσε η μητέρα της Μαντλίν.

Ο Αμαραλ, ο οποίος πριν από επτά χρόνια ήταν επικεφαλής των ερευνών στην υπόθεση Μαντλίν, γράφει στο βιβλίο του ότι οι γονείς σκότωσαν κατά λάθος το παιδί τους και στη συνέχεια έστησαν την απαγωγή της για να ξεφύγουν από την μέγγενη της Δικαιοσύνης.

Την ίδια ώρα, οι πορτογαλικές αρχές διευρύνουν τη ζώνη των ερευνών για την μικρή Μαντλίν, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από επτά χρόνια στην Πορτογαλία, όπου παραθέριζε με τους Βρετανούς γονείς της. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Σκότλαντ Γιαρντ σε συνεργασία με πορτογάλους αστυνομικούς προσανατολίζονται στη σύλληψη τριών ύποπτων ληστών που βρίσκονταν στο τουριστικό θέρετρο όπου έμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της, όταν εξαφανίστηκε όπως επίσης και στην ανάκριση πέντε ανδρών που εργάζονταν εκεί.

Η πορτογαλική αστυνομία θα ξεκινήσει την ανάκριση των υπόπτων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.