Ειδησεογραφικό site

Συγκροτήθηκε η “ομάδα κρούσης” της ΝΔ για πρόωρες εκλογές – Ποια στελέχη την αποτελούν

38

Σε προεκλογικούς ρυθμούς φαίνεται ότι κινείται η ΝΔ που προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο. Σε «αποστολή» συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ με σκοπό να προετοιμάσουν το κόμμα σε εσωτερικό επίπεδο αλλά και σε εξωτερικό με σειρά ομιλιών και εκδηλώσεων.

Για “παν ενδεχόμενο” προετοιμάζεται η ΝΔ σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Δημήτρη Κουνιά στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” που έχει συγκροτήσει “ομάδα κρούσης” που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κετελεί σειρά ενεργειών που θα φέρουν το κόμμα σε θέση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη από το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου έχουν ενεργοποιηθεί με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όλα τα κομματικά όργανα, υλοποιώντας συγκεκριμένη στρατηγική, που παραπέμπει σε εκλογική προετοιμασία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», λειτουργεί το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Συγγρού μια άτυπη εκλογική ομάδα, από νέα και παλιά στελέχη, που έχει αναλάβει συγκεκριμένη αποστολή: Να έχει προετοιμάσει εκλογικά το κόμμα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Επικεφαλής των όλων διεργασιών έχει τεθεί ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ στο συγκεκριμένο επιτελείο συμμετέχουν τα περισσότερα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, όπως ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Μπούρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, η εκπρόσωπος Τύπου, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τσιμάρας, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, η υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων, Μαγδαληνή Καρακόλη, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γώργος Δακής, οι βουλευτίνες Μαρία Αντωνίου και Ελένη Μακρή-Θεοδώρου και ο έμπειρος επί των συνδικαλιστικών θεμάτων και σύμβουλος του πρωθυπουργού Φίλιππος Ταυρής.

Σημαίνοντα ρόλο σε αυτή την άτυπη ομάδα έχουν επίσης ο γραμματέας Αγροτικών Φορέων, Γιώργος Ανέστης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Γιάννης Σμυρλής, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων, Θεόδωρος Ματάλας, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο διευθυντής του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος και υπεύθυνος Κινητοποιήσεων, Αλέκος Κόκκαλης.

Το συγκεκριμένο επιτελείο, που συνεδριάζει τακτικά, υλοποιεί έναν σχεδιασμό, που έχει ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνεται από τον προηγούμενο μήνα, αφετηρία για τον οποίο αποτέλεσαν οι δύο εκδηλώσεις σε Χαλκιδική και Αθήνα για τα 40χρονα γενέθλια της Ν.Δ. Σε αυτόν περιλαμβάνονται 51 εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μία σε κάθε νομό, όπου κεντρικό ρόλο θα έχουν υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος, ύστερα από συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, συμφώνησε να ηγηθεί της προσπάθειας του κόμματος να αντιστρέψει το κλίμα και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Ηδη ο πρόεδρος της Βουλής ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πάτρας, ενώ θα συνεχίσει στην Καλαμάτα στις 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα με τις ομιλίες διοργανώνονται και περιοδείες προβεβλημένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ανά την επικράτεια, κάτι το οποίο έχει υπό την ευθύνη του ο γραμματέας Οργανωτικού και πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαμόρφωση του «εθνικού σχεδίου για τη μεταμνημονιακή εποχή», που θα αποτελέσει ουσιαστικά το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ν.Δ. σε περίπτωση εκλογών.

ΠΗΓΗ:parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.