Ειδησεογραφικό site

Ανέβαλε την ευθανασία για να παρακολουθήσει την ομάδα του

47

Lorenzo-Schoonbaert

Ο Λορέντζο Σόνμπαρτ ήταν ένας Βέλγος 41 ετών, που εδώ και 20 χρόνια  είχε υποβληθεί σε 37 συνολικά επεμβάσεις για να θεραπευτεί από τον καρκίνο, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο άνδρας ταλαιπωρημένος και εξαντλημένος από την ασθένεια αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του, να μπει σε ειδική κλινική και να υποβληθεί σε ευθανασία, μια διαδικασία που είναι νόμιμη στο Βέλγιο.

Ο Σόνμπαρτ, φανατικός οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπριζ, είχε μια τελευταία επιθυμία, να παρακολουθήσει στον αγωνιστικό χώρο την αγαπημένη του ομάδα προτού κλείσει για πάντα τα μάτια του… Ο 41χρονος ανέβαλε για μία ημέρα την ευθανασία και πήγε την Κυριακή στο γήπεδο συνοδευόμενος από την σύζυγό του και την επτάχρονη κόρη του Ντίνα για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Μπριζ με την Μουσκρόν.

Σε εξαιρετικά φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα ο Λορέντζο μπήκε στο γήπεδο «Γιαν Μπρέιντελ» και περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας την εμφανώς συγκινημένη κορούλα του από το χέρι. Οι 20.000 θεατές στις κερκίδες χειροκροτούσαν τον 41χρονο άνδρα ενώ κρατούσαν και πανό που έγραφε: «You’ll Never Walk Alone Lorre», εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι.

Ο διαιτητής κάλεσε τον Λορέντζο να σφυρίξει την εκκίνηση του αγώνα και μετά, ο ίδιος και η οικογένειά του παρακολούθησαν τον αγώνα από τις θέσεις VIP.

Η Μπριζ ήρθε ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο με την Μουσκρόν αλλά ο αγώνας έληξε με νίκη 3-0 επί της αντίπαλης ομάδας δίνοντας χαρά και ικανοποίηση στον Λορέντζο, ο οποίος δήλωσε στο τέλος του αγώνα: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος τώρα. Αυτή θα είναι μια αγαπημένη ανάμνηση για την κόρη μου που θα μπορεί να την θυμάται σε όλη της τη ζωή».

Την επόμενη ημέρα η οικογένεια του 41χρονου ανακοίνωσε στο Facebook ότι ο Λορέντζο «έφυγε» από κοντά τους αφού έκανε ένεση ευθανασίας σε κλινική.

Ο Αυστραλός τερματοφύλακας της βελγικής ομάδας, Μάθιου Ράιαν, έγραψε στο διαδίκτυο: «Έχασα τα λόγια μου χθες όταν συνάντησα τον Λορέντζο. Οι σκέψεις μου είναι μαζί του και στους αγαπημένους του γι’ απόψε».


Τα σχόλια είναι κλειστά.