Ειδησεογραφικό site

Συγκινητικό βίντεο: Ομιλία 18χρονου μαθητή που διαγνώσθηκε με επιθετική μορφή καρκίνου

72

Ο Jake Bailey, είναι ένας αριστούχος μαθητής, 18 ετών, από την πόλη Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Ο μαθητής ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει μια ομιλία σε τελετή του σχολείου του, αλλά, μία εβδομάδα πριν την ομιλία, αισθανόταν άσχημα και πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διέγνωσαν ότι το νεαρό αγόρι πάσχει από μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, το λέμφωμα Burkitt και είπαν στον μαθητή ότι του απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες ζωής, αν δεν υποβληθεί σε εντατική χημειοθεραπεία.

Ο 18χρονος ζήτησε άδεια από το νοσοκομείο για να παραστεί στην τελετή του σχολείου του και μέσα σε ένα κλίμα εξαιρετικά φορτισμένο από συγκίνηση έφθασε με την αναπηρική του καρέκλα και εκφώνησε μια ομιλία με μηνύματα γενναιότητας και ελπίδας, που συγκλόνισε τους καθηγητές και τους συμμαθητές του.

«Έγραψα μια ομιλία, προτού να μάθω ότι πάσχω από καρκίνο. Τώρα, την έχω αλλάξει εξ’ ολοκλήρου. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα φύγει από αυτή τη ζωή ζωντανός. Γι’ αυτό να είστε γενναίοι, αξιοπρεπείς και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που σας έχουν δοθεί. Ξεχάστε τα μακροπρόθεσμα όνειρα, να είστε αφοσιωμένοι με πάθος στους βραχυπρόθεσμους στόχους σας. Εργαστείτε με πάθος και υπερηφάνεια για ό,τι βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας. Δεν γνωρίζουμε πού θα τελειώσει η ζωή μας και πότε. Δεν ξέρω τι θα συμβεί από δω και πέρα σε σας ή σε μένα, αλλά σας εύχομαι τα καλύτερα σε αυτό το ταξίδι της ζωής σας και σας ευχαριστώ που είσαστε όλοι ένα κομμάτι της δικής μου ζωής».

Οι συμμαθητές του Bailey τον χειροκρότησαν με συγκίνηση και κάποιοι χόρεψαν προς τιμήν του τον παραδοσιακό χορό haka των Μαορί της Νέας Ζηλανδίας.

Ο διευθυντής του σχολείου, Nic Hill, δήλωσε στην εφημερίδα New Zealand Herald ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για τον μαθητή είναι απίστευτο και, τόνισε πως ο Jake Bailey είναι ζωντανός και πολεμά, τώρα αντιμετωπίζει μια σκληρή πρόκληση, αλλά, θα υποστεί μια εντατική χημειοθεραπεία και η πρόγνωση δεν είναι τόσο κακή, όσο κάποια μέσα την  παρουσίασαν.

Το βίντεο με την ομιλία του νεαρού μαθητή αναρτήθηκε στο YouTube και έγινε viral με πάνω από 170.000 views, μέχρι σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.