Ειδησεογραφικό site

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη σήμερα για «Ανάσα αξιοπρέπειας»

44

Με σύνθημα «αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό κατά της λιτότητας – Ούτε βήμα πίσω – Θα νικήσουμε», δεκάδες διαδηλώσεις συμπαράστασης διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη.

Από το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες, το Ελσίνκι μέχρι τη Λισαβώνα, το Παρίσι και ξανά τη Ρώμη (όπου έγινε και χθες μεγαλειώδης διαδήλωση), οι Ευρωπαίοι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για τρίτη φορά μέσα σε μερικές ημέρες και ζητούν τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα.

 

Το σύνθημα των συγκεντρώσεων είναι «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό κατά της λιτότητας – Ούτε βήμα πίσω – Θα νικήσουμε».

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει πού οργανώνται σήμερα διαδηλώσεις: 

Εκτός από την Ευρώπη πάντως, την πρόθεσή τους να διαδηλώσουν για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα έχουν εκδηλώσει και πολίτες στις ΗΠΑ, την Βραζιλία, ακόμα και την Αυστραλία.

«Την ώρα που η Ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του Ελληνικού χρέους, μια κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, Λευκού πύργου, αλλά και όλων των υπόλοιπων πλατειών της χώρας, ίσως αποτελέσει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί. Πάνω από τις στατιστικές και τους δείκτες της οικονομίας, πρέπει να βρεθεί ο Ελληνικός λαός και το αίτημά του για ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, αρχές που υποτίθεται πως είναι αυτονόητες αλλά και επιβεβλημένες στην Ευρώπη του Πολιτισμού» είναι το μήνυμα που δίνουν οι διοργανωτές, που δηλώνουν απλοί πολίτες, χωρίς κομματική ιδιότητα και άλλα «ωφέλη».

Για την σημερινή εκδήλωση κάλεσμα με επιστολή του από τις Βρυξέλλες κάνει και ο Μανώλης Γλέζος, που απευθύνει προσκλητήριο «όπου γης σ’ Ανατολή και Δύση» για συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ζητά από όλους «να δείξουν τη συμπαράστασή τους, την αλληλεγγύη τους στον Ελληνικό Λαό που αγωνίζεται ν’ ανακτήσει την Ανεξαρτησία του και να βγάλει τη θηλιά που του έχουν φορέσει στο λαιμό οι δανειστές του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.