Ειδησεογραφικό site

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά

24

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική που πετσοκόβει τις συντάξεις τους.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας και συγκεκριμένα των ταμείων του ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – NAT – OTA – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων τους.


Συνταξιούχοι μπροστά από το Δημαρχείο Αθηνών

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωσή τους ζητούν «Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδομάτων άδειας. Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών».

Η κινητοποίηση των συνταξιούχων πραγματοποιείτε ταυτόχρονα και σε άλλες εννέα πόλεις της χώρας και βρίσκεται στο πλαίσιο της αντίδρασης των συνταξιουχικών οργανώσεων απέναντι στην πολιτική λιτότητας της Κυβέρνησης Τσίπρα.

Στη Θεσσαλονίκη οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους ενώ στην Πάτρα, οι συνταξιούχοι θα μαζευτούν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης στην οδό Κολοκοτρώνη. Επίσης συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα σε Χαλκίδα, Λιβαδειά, Λαμία, Καβάλα, Αγρίνιο και Βόλο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.