Ειδησεογραφικό site

Συγκέντρωση και πορεία ΑμεΑ στο Κέντρο της Αθήνας

28

Πορεία προς το Ζάππειο, όπου παρουσιάζεται πρόγραμμα για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», πραγματοποιούν αυτήν την ώρα άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας μεταξύ άλλων να μην υπάρξει καμία περικοπή στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΕΑΝ), η οποία επισημαίνει ότι «οι μηχανές των σφαγείων των ΚΕΠΑ συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να μειώνουν ποσοστά αναπηρίας, να κόβουν από τους αναπήρους επιδόματα, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή».

«Στην κατεύθυνση να περιοριστεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των αναπήρων που παίρνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη έρχονται τώρα με μια σειρά αποφάσεις τους να βάλουν νέο όριο το 80% και άνω», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Με το κατώτατο εγγυημένο επίδομα ουσιαστικά τελειώνουν και τα αναπηρικά επιδόματα», δήλωσε το στέλεχος της ΣΕΑΑΝ Γιώργος Μπίλης.

Τα αιτήματα της ΣΕΕΑΝ είναι:

-Δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες σε όλους χωρίς προϋποθέσεις

– Καμία περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.

-Κατάργηση του παράβολου άτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.