Ειδησεογραφικό site

Συγγενείς και φίλους «βόλεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ – Η αντιπολίτευση καταγγέλει όργιο διορισμών

102

Σε όργιο διορισμών συγγενών, φίλων και «ημετέρων» μετατράπηκε το «Πρώτη φορά Αριστερά» σύμφωνα με τον κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος από το βήμα της Ολομέλειας διάβασε ένα μακροσκελή κατάλογο ονομάτων και των θέσεων στην δημόσια διοίκηση που κατέλαβαν αμέσως μετά τις εκλογές.

Στο πλαίσιο της συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης» υπενθύμιζε τα λόγια του κ. Αλέξη Τσίπρα: «Η παρακαταθήκη που άφησε η Μεταπολίτευση και ο δικομματισμός της περιόδου αυτής είναι γνωστή σε όλους. Το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία, ο νεποτισμός, οι πολιτικές επιλογές χωρίς ενδοιασμό κυριάρχησαν στην Ελλάδα. Όλα αυτά τελειώνουν» για να αναρωτηθεί «Τελειώνουν; Άραγε, τελειώνουν; «Πρώτη φορά Αριστερά», λέγατε, ότι τελειώνουν, όταν μέσα σε ενενήντα μέρες έχετε κάνει όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων, «ημετέρων» και ανθρώπων που υπηρετούσαν σε άλλα κόμματα και ήρθαν παραμονές των εκλογών να σας συνδράμουν;».

Ενώ συνέχισε διαβάζοντας όλους τους διορισμούς των τελευταίων μηνών:

«Ξεκινώ.

– Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών διορίστηκε ο πρώτος ξάδελφος του Πρωθυπουργού κ. Γιώργος Τσίπρας, υιός του αδερφού του πατέρα του Πρωθυπουργού και αρθρογράφος στην ΑΥΓΗ.

– Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού τοποθέτησε Ειδικό Σύμβουλο επί πολιτικών θεμάτων τον αδερφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει τη σχέση της με τα ΜΜΕ.

– Ένα άλλο ανδρόγυνο, πέρα από το γνωστό υπουργικό Δρίτσα-Χριστοδουλοπούλου, εντοπίζεται στην Κυβέρνηση, καθώς Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο κ. Παπαϊωάννου, του οποίου η σύζυγος, η κυρία Παπανταλέων, είναι ειδική συνεργάτιδα του Υπουργού Δικαιοσύνης.

– Ο Υπουργός Πολιτισμού τοποθέτησε σύμβουλό του τον αδερφό της κυρίας Ρένας Δούρου, τον κ. Παναγιώτη Δούρο. Ο σύντροφος της Περιφερειάρχη, της κυρίας Δούρου, Γιάννης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.

– Ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος τοποθέτησε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος και τόσα έχουν ακουστεί, όχι μόνο ένα κομματικό στέλεχος, αλλά και σύντροφο του Υπουργού Δικαιοσύνης, την κυρία Καμτσίδου.

– Επιπλέον, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ευάγγελος Καλπαδάκης είναι ανιψιός της συζύγου του Υπουργού Εσωτερικών, του κ. Βούτση και ο αδερφός του είναι επικεφαλής του Γραφείου του κ. Δραγασάκη.

– Ο Θόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού των Εξωτερικών.

– Βεβαίως, η κυρία Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι για τις προμήθειες του τομέα υγείας και βεβαίως, η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, η κυρία Χρυσοβελώνη, διόρισε στο Γραφείο του κ. Καμμένου τόσο την κόρη της όσο και τη γραμματέα της.

Αυτά, όμως, είναι τα οικογενειακά ρουσφέτια. Γιατί τα πολλά είναι τα κομματικά ρουσφέτια.

– Ο κ. Ρωμανιάς, στέλεχος των ΑΝΕΛ, είναι Γενικός Γραμματέας. Σας είπα ότι ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
– Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας ανέλαβε ο κ. Μανουσάκης, πρώην Διευθυντής του κ. Σταθάκη. Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τοποθετήθηκε ο κ. Παπαδεράκης, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

– Βεβαίως, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου ανέλαβε ο κ. Βερναρδάκης, συνεργάτης του κ. Τσίπρα όσο βρισκόταν στην Αντιπολίτευση.

– Ο κ. Κοκκινάκης -εφόσον δεν έχετε σχέση και με το ΠΑΣΟΚ και με την παλιά Μεταπολίτευση- προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

– Αντίστοιχη θέση διεκδικεί και ο κ. Βουδούρης, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, για τον ΕΟΠΥΥ.

– Ο κ. Νεφελούδης, στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.

– Γενικός Γραμματέας της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης αναλαμβάνει ο κ. Λιάκος, ο οποίος ήταν από τους συγγραφείς του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο κ. Κουράκης διόρισε στη θέση του Αναπληρωτή -γιατί φτιάξαμε και Αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς, δεν μας έφταναν οι Γενικοί Γραμματείς- τον μέχρι τότε Διευθυντή του Γραφείου του, τον κ. Πιλάλη.

– Ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε από το ΠΑΣΟΚ και από το στενό περιβάλλον του κ. Παπανδρέου την κυρία Παναρίτη, πρώην Υπουργό Επικρατείας.

– Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ ορίστηκε η κυρία Τσαπαρίκου, μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ.

– Ο κ. Καποτάς, Πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και μέλος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, διορίστηκε Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

– Η κυρία Κουτσούρη, επίσης στέλεχός σας, ανέλαβε Γενική Γραμματέας Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας.

– Η κυρία Χαλκιά, ένα από τα τριάντα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που είχαν αρνηθεί να αποχωρήσουν από τον κρατικό μηχανισμό, διορίστηκε τώρα Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.

– Βεβαίως, ο φίλτατος κ. Τσουκαλάς, πρώην Βουλευτής σας, διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με συνδικαλιστική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, καμία σχέση με το δημόσιο, αλλά δεν πειράζει.

– Ο πρώην Βουλευτής και σημαίνον στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Γιαννέλης, έγινε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου.

– Γενικός Γραμματέας Υποδομών ανέλαβε ο κ. Δέδες, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ.

– Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως τοποθετήθηκε ο κ. Αναγνωστάκης, πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής της.

– Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο κ. Πουλάκης, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

– Στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο κ. Μαυρόπουλος, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ο κ. Καρβούνης τοποθετήθηκε Διευθυντής στη 2η ΥΠΕ…»

Τα σχόλια είναι κλειστά.