Ειδησεογραφικό site

Στ.Θεοδωράκης: Την Κυριακή τη μεγαλύτερη σημασία έχει ο «μικρός τελικός»

38

«Ίσως μεγαλύτερη σημασία από τον μεγάλο τελικό της Κυριακής έχει ο μικρός τελικός. Έχει δηλαδή ποια δύναμη σε μια ευρωπαϊκή χώρα, στις ευρωεκλογές, θα είναι 3η δύναμη», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη «γιορτή των νέων και των εθελοντών» στον Φωκιανό, με την οποία Το Ποτάμι έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία.

Αναφερόμενος στα δημοσκοπικά στοιχεία, που είναι μοιρασμένα για το εάν το Ποτάμι ή η Χρυσή Αυγή θα είναι το τρίτο κόμμα την Κυριακή, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε αισιόδοξος ότι Το Ποτάμι θα είναι ο νικητής του «μικρού τελικού», προσθέτοντας ότι αυτό «θα είναι ένα καλό μήνυμα για τη χώρα, για τον αγώνα που κάνει για μια δίκαιη Ευρώπη.»

«Δεν χτυπάς ένα σύστημα ψηφίζοντας μια συμμορία, ένα χειρότερο σύστημα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος σε συζητήσεις που είχε με ψηφοφόρους της ΧΑ. «Πιστεύω η αντιπαράθεση με τη ΧΑ (…) δεν θα πρέπει να γίνεται με όρους μόνο εχθρότητας, πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα πάνω στα κακά της επιχειρήματα. Δεν φτάνει να συζητάς για την ταυτότητα του άλλου, πρέπει να συζητάς και για τα επιχειρήματά του».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. «Η παιδεία δεν σώζεται απλώς και μόνο αυξάνοντας τα χρήματα, η παιδεία σώζεται εάν υπάρχουν κάποιοι που έχουν ρεαλιστικές προτάσεις, σύγχρονες, προοδευτικές, που ακουμπάνε στην πραγματικότητα την ευρωπαϊκή. Και δεν είναι προσκολλημένοι είτε σε δεξιούς λαϊκισμούς, είτε σε αριστερούς λαϊκισμούς» είπε.

Επίσης, αν και τάχθηκε γενικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. «Ειλικρινά δεν έχουμε καταλάβει και δεν έχουμε πεισθεί γιατί με το να προχωρήσουμε σ’ ένα άλλο μονοπώλιο από το κρατικό μονοπώλιο, θα έχουμε καλύτερο και φθηνότερο νερό» δήλωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.