Ειδησεογραφικό site

Στο τραπέζι με τους εταίρους οι 100 δόσεις – Αγνωστο τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ

32

Καμία αναφορά δεν υπάρχει στο τμήμα για την φορολογία του κειμένου Βαρουφάκη προς τους εταίρους – πιστωτές για τον ΕΝΦΙΑ.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις παραπέμπεται προς συζήτηση-διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Σημαντικές αλλαγές στην φορολογική πολιτική προαναγγέλλει το κείμενο με επίκεντρο τον ΦΠΑ και στόχο την ενίσχυση των εσόδων με χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και της τεχνολογίας. Ο στόχος είναι να περιορισθούν οι εξαιρέσεις και οι μειωμένοι συντελεστές όπου δεν δικαιολογούνται, χωρίς να επηρεασθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Εκσυγχρονισμός του φορολογικού κώδικα εισοδήματος, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αντικατάστασή τους,όπου κρίνεται αναγκαίο από μέτρα που αποκαθιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αλλαγές στην φορολόγηση των συλλογικών επενδύσεων(αμοιβαία κεφάλαια,εταιρείες επενδύσεων) και στις φορολογικές δαπάνες, που θα ενοποιούνται στον κώδικα φορολογίας.

Διεύρυνση του ορισμού της φορολογικής απάτης και φοροαποφυγής, ενώ περιορίζεται η φορολογική αμνηστία.

Παράλληλα επισταμένη παρακολούθηση του πλούτου των φυσικών προσώπων,ώστε να επιβεβαιώνεται ότι όλα τα τμήματα της κοινωνίας και ειδικά οι έχοντες συνεισφέρουν στα φορολογικά βάρη.

Με την βοήθεια των Ευρωπαίων και διεθνών εταίρων θα δημιουργηθεί βάση αρχειακών δεδομένων για να βοηθήσουν τις φορολογικές αρχές σε ελέγχους και συγκρίσεις όσον αφορά τις αποδόσεις προηγουμένων ετών.

Θα ισχυροποιηθεί ο θεσμός του Γενικού Γραμματέα Εσόδων μέσα από διεθνή διαδικασία με αποχώρηση της Κατερίνας Σαββαίδου. Ενοποιείται η Γενική Γραμματεία Εσόδων με το ΣΔΟΕ. Δημιουργείται ενιαίος μηχανισμός για την είσπραξη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Απαλλάσσονται από τις ποινικές διώξεις οι μικρές οφειλές. Αυστηροποιούνται τα μέτρα ειδικά για όσους μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.