Ειδησεογραφικό site

Στο στόχαστρο ο Ευ. Μεϊμαράκης μετά τη στάση του για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ»

36

Μπορεί η κυβέρνηση να απέφυγε με “ευκολία” την “τρικλοποδιά” που επιχείρησε να της βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ, ωστόσο, η κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε το στίγμα της στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη ο οποίος μετά την κατάθεση των διαφορετικών προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα είχε εκφράσει με σθένος την άποψη ότι “οι διαφορετικές προτάσεις εφόσον είναι ομοειδής στο περιεχόμενο μπορούν να αθροιστούν“, πυροδοτώντας έτσι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς η δήλωσή του αυτή θα έδινε το δικαίωμα στον Αλ. Τσίπρα να κάνει πραγματικότητα την αρχική του πρόθεση για σύγκληση της Ολομέλειας, εν μέσω θέρους, για να συζητηθεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ενδεικτικό της αναταραχής που προκλήθηκε ήταν άλλωστε και το γεγονός ότι προεδρεύων της έκτακτης συνεδρίασης ήταν τελικά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, (και όχι ο Ευ. Μεϊμαράκης) όπως είχε μάλιστα είχε γράψει από την παραμονή το ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ και στα έδρανα της Βουλής ήταν επικεφαλής ο Δ. Σταμάτης (και όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος που ήταν στην ίδια γραμμή με τον πρόεδρο της Βουλής)την επίμαχη μέρα της έκτακτης συνεδρίασης του α’ θερινού τμήματος όπου, δεδομένης της αποχής του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ αλλά και την άρνηση της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στη ψηφοφορία επί του αιτήματος για σύγκληση της Ολομέλειας, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέρριψαν τελικά και το εν λόγω αίτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, κυκλοφόρησαν και διαρροές για δήθεν ενδιαφέρον του Ευ. Μεϊμαράκη με την Προεδρία της Δημοκρατίας, και φλερτ με την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κύκλοι από το περιβάλλον του ΠτΒ αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως από πίσω να υποκρύπτεται και το έντονο ενδιαφέρον κάποιων άσπονδων συναδέλφων του στην περιφέρεια της Β’ Αθηνών να φθαρεί το κομματικό του προφίλ καθώς είναι γνωστό ότι δεκαετίες τώρα αποτελεί το βαρύ χαρτί της ΝΔ σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια.

Κομβικής ωστόσο, σημασίας είναι οι σχέσεις του Ευ. Μεϊμαράκη και με την Ντόρα Μπακογιάννη, που ενδιαφέρεται έντονα για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν, αλλά και η αλλαγή κλίματος με τον σημερινό πρωθυπουργό που οδληγησν στη τοποθέτησή του στην προεδρία της Βουλής.

Συνεπώς, οι ισορροπίες στο εσωκομματικό στρατόπεδο της ΝΔ αλλά και οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, φαίνεται να αποτελούν το κλειδί για την αποκωδικοποίηση της στάσης του Ευ. Μεϊμαράκη και την διαφοροποίησή του από την κυβερνητική γραμμή.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.